Archieven

Dit bericht is 634 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- Het leek een onmogelijke opgave: in minder dan twee maanden tijd moest het Streekmuseum Krimpenerwaard op zoek naar een nieuw depot voor een groot deel van de museumcollectie. Het Comeniuscollege heeft vanaf dit schooljaar het klaslokaal waar het depot gevestigd was zelf nodig. Na een aantal weken intensief werk is de oplossing nét op tijd gevonden.

Directeur van het Streekmuseum Hilde van den Berg is heel blij met het resultaat. “We hebben de afgelopen weken meerdere tips gekregen en aan de hand daarvan een stuk of vijf gebouwen bezichtigd, dus we willen graag iedereen bedanken die heeft gebeld en gemaild.” Het depot zal verhuizen naar een gebouw in de Stormpolder.

De gemeente Krimpen a/d IJssel betaalt de verhuiskosten en de huur van de locatie voor maximaal drie jaar. “Zonder hulp van de gemeente was het ons hoogstwaarschijnlijk niet gelukt om met de huidige markt zo snel een nieuwe locatie te vinden. De gemeente heeft veel tijd gestoken in het uitwerken van deze oplossing op zo’n korte termijn, daar zijn wij erg dankbaar voor.” aldus Hilde van den Berg.

Drie jaar veiliggesteld
De opslag van de museumcollectie is voor de komende 3 jaar veiliggesteld. Gedurende deze drie jaar gaat het museum aan de slag met het compacter maken van de collectie.

Direct na de verhuizing wordt gestart met het verkennen van een permanente oplossing voor de opslag, die begin 2025 gevonden moet zijn. Voor nu zijn de objecten in elk geval veilig gesteld!

Dit bericht is 634 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief