Archieven

Dit bericht is 575 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- De gemeente Krimpenwaard start begin volgend jaar als proef met twee servicepunten in de bibliotheken in Schoonhoven en Lekkerkerk. De servicepunten zijn een aantal uren per week geopend. Na twee maanden wordt de proef geëvalueerd. Er wordt dan bekeken of de proef verlengd wordt.  

“Het doel van deze proef is om te onderzoeken of inwoners behoefte hebben aan servicepunten in de grotere kernen”, vertelt Pascal van der Hek, wethouder dienstverlening. “We gaan bekijken wie van de servicepunten gebruik maakt en welke soort vragen er gesteld worden. Door het inrichten van servicepunten dichtbij onze inwoners zorgen wij voor een betere bereikbaarheid. Inwoners kunnen bij de servicepunten op een laagdrempelige manier hun vragen stellen aan de gemeente.”

Geen paspoort of rijbewijs
Bij het servicepunt kunnen inwoners terecht voor meldingen over de openbare ruimte of vragen over bijvoorbeeld vergunningen, subsidies of projecten. Het is niet mogelijk om bij de servicepunten een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs aan te vragen of af te halen. Dit komt door de hoge veiligheidseisen die daaraan gesteld worden.

“Paspoorten en identiteitskaarten zijn tegenwoordig 5 tot 10 jaar geldig”, legt wethouder Van der Hek uit. “Inwoners hoeven daarvoor al minder vaak naar het gemeentekantoor te komen. Ook worden reisdocumenten desgewenst thuis bezorgd.” Sinds kort is het ook mogelijk om een rijbewijs digitaal te verlengen.

Informatiepunt Digitale Overheid
De servicepunten van de gemeente zijn een aanvulling op de al bestaande Informatiepunten Digitale Overheid (IDO) in de bibliotheken. Eind vorig jaar is in de bibliotheken in de Krimpenerwaard gestart met de

IDO’s. Deze informatiepunten zijn bedoeld voor mensen die moeite hebben met digitale dienstverlening en vragen hebben over het zaken doen met de overheid.

 

Dit bericht is 575 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief