Archieven

Dit bericht is 1591 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Op 16 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Niet iedereen weet precies welke onderwerpen er spelen in de gemeente en wat de standpunten van de politieke partijen hierover zijn. Daarom heeft de gemeente Krimpenerwaard een StemWijzer laten maken.

In de StemWijzer gaat het bijvoorbeeld over zonnepanelen op landbouwgrond, winkels dicht op zondag, gemeenteloketten, een brug tussen Ridderkerk en Krimpen aan Lek, de komst van een asielzoekerscentrum of het afsteken van vuurwerk.

StemWijzer
De StemWijzer bevat ongeveer dertig stellingen. Deze kunnen worden beantwoord met ‘eens’, ‘oneens’ of ‘geen van beide’. De StemWijzer vergelijkt vervolgens met welke partijen de meeste overeenkomsten zijn. De politieke partijen in Krimpenerwaard hebben zelf toelichtingen gegeven op hun standpunten in de StemWijzer. Daardoor kunnen deelnemers in de StemWijzer gemakkelijk bekijken wat zij van een bepaald onderwerp vinden.

Ook kunnen de partijen eenvoudig met elkaar worden vergeleken. Wanneer in de uitslag het verschil tussen de hoogst scorende politieke partijen vijf procent of minder is, is er de mogelijkheid een ‘shoot-out’ te doen. Er worden dan nog eens drie tot vijf extra stellingen gegeven om te beantwoorden. Wanneer meerdere partijen bij elkaar in de buurt zitten, kunnen deelenemers de shoot-out met meerdere combinaties van partijen doen.

Dit bericht is 1591 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief