Archieven

Dit bericht is 537 keer gelezen

KRIMPENERWAARD –Het college van gemeente Krimpenerwaard besloot op 5 juli om per direct geen nieuwe principeverzoeken meer in behandeling te nemen. Een principeverzoek is een verzoek dat een aanvrager indient om te kijken hoe de gemeente ‘in principe’ tegenover zijn of haar bouwplannen staat. Dit gebeurt voorafgaand aan een formele omgevingsvergunningaanvraag.

Door de krapte op de arbeidsmarkt zijn er op dit moment te weinig medewerkers om de principeverzoeken goed te kunnen behandelen. De verwachting is dat er minimaal een half jaar géén nieuwe principeverzoeken in behandeling genomen kunnen worden. Inwoners die een vergunning willen aanvragen, kunnen de landelijke website Ruimtelijkeplannen.nl raadplegen om na te kijken of hun bouwplannen voldoen aan de geldende regels van het bestemmingsplan.

Principeverzoek die zijn ingediend voor 6 juli 2022
Alle principeverzoeken die zijn ontvangen voor 6 juli 2022 worden nog behandeld. De behandelingstermijn zal wel langer duren dan de afgesproken vier tot zes weken. Betrokkenen die een verzoek hebben ingediend voor 6 juli 2022 worden de komende weken op de hoogte gebracht van de langere behandelingstermijn.

Wat is een principeverzoek?
Als een inwoner een bouwplan heeft, moet daar meestal een vergunning voor worden aangevraagd. Als het bouwplan afwijkt van het bestemmingsplan, moet de gemeente een omgevingsvergunning afgeven. Met een principeverzoek kan een inwoner zijn of haar plan van tevoren bij de gemeente laten beoordelen. De gemeente toetst het plan aan haar eigen beleid en of het bouwplan geen negatieve of ontoelaatbare gevolgen heeft voor de omgeving. Na dit onderzoek zal de gemeente een voorlopige beslissing nemen op de omgevingsvergunningaanvraag of een aanbevelingen doen voor de formele omgevingsvergunningaanvraag.

Dit bericht is 537 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief