Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 570 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Gemiddeld vragen mensen pas vijf jaar na het ontstaan van schulden om hulp. De schulden zijn dan vaak zo hoog opgelopen dat het oplossen ervan nog jaren gaat duren. Als inwoners eerder aan de bel trekken, kan een hoop gedoe en stress voorkomen worden.

Dit jaar is de gemeente Krimpenerwaard gestart met het project Vroegsignalering. Als inwoners langer dan een maand achterlopen met het betalen van de rekeningen, geeft het energiebedrijf, het waterbedrijf, de woningcorporatie of de zorgverzekeraar de gemeente een seintje.

De gemeente zoekt dan contact met deze inwoners en nodigt ze uit voor een (digitaal) ‘bakkie’. De consulent van de gemeente bekijkt samen met de inwoner of er sprake is van een tijdelijk geldtekort of dat de inwoner hulp nodig heeft om grotere schulden te voorkomen.

De inwoner mag zelf bepalen of hij of zij ingaat op de uitnodiging van de gemeente. Wel laat de gemeente weten aan de partij waar de inwoner achterloopt met betalen wat de reactie is.

Inwoners kunnen de gemeente bereiken via telefoonnummer 14 0182 (vraag naar schulddienstverlening) en het e-mailadres sdv@krimpenerwaard.nl. Deze week wordt via huis-aan-huiskrant Het Kontakt een bewaarkaart verspreid waarop te zien is welke organisaties inwoners met geldzorgen kunnen helpen.

Dit bericht is 570 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief