Archieven

Dit bericht is 1464 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – De gemeente Krimpenerwaard neemt verschillende maatregelen om ondernemers en zzp-ers, maar ook andere inwoners met betalingsproblemen door de coronacrisis, tegemoet te komen en tijdelijk financiële ruimte te geven.

De gemeente zet de volledige invordering van aanslagen voor leges, lijkbezorgingsrechten, havengelden en marktgelden stop tot 1 juli van dit jaar. De gemeente stuurt dus geen aanmaningen en dwangbevelen. Dit geldt voor ondernemers en inwoners. Er hoeft dus geen contact met de gemeente te worden opgenomen om uitstel te krijgen. Wel kan een betalingsregeling worden gevraagd.

Ondernemers en zelfstandigen krijgen meer ruimte om lokale belastingen (OZB, afvalstoffenheffing, rioolheffing, hondenbelasting, toeristenbelasting, lijkbezorgingsrechten (jaarlijks onderhoud) en BIZ) te betalen. Zij kunnen bij de SVHW betaling in termijnen of uitstel van betaling aanvragen.

Voor inwoners met een lening vanuit de bijstand voor zelfstandigen, biedt de gemeente de mogelijkheid om aflossingsverplichtingen op te schorten. Hiervoor kan een aanvraag ingediend worden bij de afdeling Sociale Zaken van de gemeente.

Zelfstandige ondernemers die in de knel komen door de coronacrisis kunnen een beroep op doen op de regeling Tozo (Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers), wanneer zij aan de voorwaarden voor deze regeling voldoen. Bureau Zelfstandige Rotterdam (BZR) voert deze regeling uit voor gemeente Krimpenerwaard.

Dit bericht is 1464 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief