Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1219 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- De oorlog in Oekraïne heeft geleid tot een grote toestroom van vluchtelingen. De rijksoverheid heeft de veiligheidsregio’s gevraagd om te zorgen voor voldoende opvangplekken voor vluchtelingen uit Oekraïne. Voor de gemeente Krimpenerwaard houdt dit in dat er moet worden gezorgd voor 140 opvangplekken.

Inmiddels zijn twee langdurige opvanglocaties in gereedheid gebracht waar 70 vluchtelingen terecht kunnen. Voor de overige 70 plekken is gezocht naar een geschikte locatie. Wethouder Leon de Wit: “Onze gemeente zet zich in om vluchtelingen uit Oekraïne een passende, langdurige opvangplek aan te bieden. Een plek waar vluchtelingen tot rust kunnen komen en zelfstandig kunnen leven. Ik ben blij dat we nu 140 plekken beschikbaar hebben voor Oekraïense vluchtelingen en we hen een gastvrij bed en onderdak kunnen aanbieden”.

Twee nieuwe locaties
Op het terrein van IJsbaan Noord in Lekkerkerk, gelegen tussen de Tiendweg Oost en Koninginneweg, worden 16 wooneenheden geplaatst. De komende periode zullen de voorbereidende werkzaamheden van start gaan. Zoals de aanleg van water, riolering en elektra. Daarna volgt het plaatsen van de eenheden zelf. Een eenheid biedt plek aan 2 en maximaal 2 tot 4 vluchtelingen. Dit is afhankelijk van de samenstelling van de groep of het gezin.

Een tweede locatie betreft een uitbreiding van een huidige opvanglocatie. Dit is het terrein achter het kantoorpand aan Dorpsstraat 59a in Krimpen aan de Lek. In het kantoorpand op dezelfde locatie wordt al langdurige opvang aangeboden. Op het terrein achter het kantoorpand worden wooneenheden geplaatst. Deze bieden plek aan 32 vluchtelingen.

Beide locaties zijn gekozen vanwege de bereikbaarheid en leefbaarheid. Ook speelt mee dat deze locaties in zeer korte tijd gereed gemaakt kunnen worden voor opvang. Met deze twee nieuwe opvanglocaties biedt de gemeente Krimpenerwaard vluchtelingen uit Oekraïne een duurzame verblijfsplek aan. Met de ingebruikname van deze twee aanvullende opvanglocaties, zal noodopvanglocatie De Meent in Schoonhoven binnenkort de deuren sluiten. Een exacte datum hiervoor is nog niet bekend.

Lees ook: Langdurige opvang voor Oekraïners in Voormalig Raadhuis Lekkerkerk 

 

Dit bericht is 1219 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief