Archieven

Dit bericht is 1170 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Krimpenerwaard vraagt Oekraïense vluchtelingen die verblijven in de gemeente om zich te melden en te laten registreren. Dit om hen zo goed mogelijk te kunnen helpen.

De gemeente ontvangt veel berichten van inwoners die vluchtelingen in huis hebben opgenomen of willen opnemen. De Rijksoverheid heeft gemeenten gevraagd om te zorgen voor de registratie van vluchtelingen. Zo ontstaat een beter beeld van het aantal Oekraïners dat al op Nederlandse bodem is en hoe zij kunnen worden geholpen. Het wordt daarmee ook eenvoudiger om zich in te schrijven bij een zorgverzekeraar of om zich op te geven voor onderwijs.

De gemeente Krimpenerwaard maakt het eenvoudig om vluchtelingen aan te melden. Dat kan via het online formulier op de gemeentelijke website. Vluchtelingen kunnen dit ook zelf doen via het Engelstalige formulier op deze site. Na aanmelding verstuurt de gemeente de vluchteling een uitnodiging om zich te laten registreren. Deze afspraak vindt plaats op het gemeentekantoor in Stolwijk. Met deze registratie, wordt de persoon ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP). De persoon ontvangt dan ook een Burgerservicenummer. Voor registratie is het belangrijk dat iemand zelf langskomt op het gemeentekantoor in Stolwijk. Ook moet het identiteitsbewijs worden meegebracht.

Burgemeester Pieter Paans: “Onze inwoners zien om naar mensen die alles achter zich hebben moeten laten. We horen veel verhalen van inwoners uit onze gemeente die vluchtelingen in huis op nemen. Het laat nogmaals zien hoe we ons verbonden en solidair voelen met Oekraïne en haar inwoners.”

Dit bericht is 1170 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief