Archieven

Dit bericht is 614 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- De jaarwisseling is relatief rustig verlopen in de Krimpenerwaard. Toch zijn er hier en daar wat vernielingen geweest en schat de gemeente de schade op 21.700 euro. Dit laat de gemeente weten in een raadsinformatiebrief.

In totaal is de brandweer zes keer uitgerukt in de Krimpenerwaard. Vier maal voor een kleine afvalbrand, een keer voor een woningbrand in Ammerstol en een keer voor een vuurwerkexplosie op de aanlegsteiger in Gouderak met een brand tot gevolg. Een voorlopige schatting van de schade is 21.700,00. Vorig jaar lag dat bedrag rond de 20.250 euro. De gemeente zal bij de politie aangifte doen.

De politie is uitgerukt voor één incident, gerelateerd aan de jaarwisseling. “Dit waren er vorig jaar acht. In Krimpen aan de Lek waren veel mensen op de been. Er werd volop vuurwerk afgestoken en hier en daar kleine brandjes gesticht. De politie heeft hier extra op ingezet”, zo staat in de brief.

Preventieve maatregelen
Er wordt in de brief aangegeven dat er in de voorbereidingen naar de jaarwisseling goede afspraken zijn gemaakt met externe organisaties en met de gemeentelijke afdelingen. “Er is veel aandacht besteed aan het nemen van preventieve maatregelen. Deze afspraken zijn, zoals ieder jaar, vastgelegd in een draaiboek.”

Op oudejaarsdag zijn de Boa’s tussen 09.00 uur en 22.00 uur in diverse kernen actief geweest. Zij zijn ingezet bij de afhandeling van de binnengekomen overlastmeldingen en hebben diverse carbidlocaties bezocht. “Het carbid schieten is goed verlopen.” In totaal zijn er twaalf locaties, verspreid over de Krimpenerwaard, aangemeld bij de gemeente.

“Na 18:00 uur lag de focus op het controleren van de vuurwerkvrije zones.” Dat waren veertien plekken. In Ouderkerk aan den IJssel is preventief een groot aantal pallets verwijderd.

Dit bericht is 614 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief