Archieven

Dit bericht is 1590 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – De gemeenteraad van Krimpenerwaard is het eens met boeren in de polder dat de nieuwe maatregelen voor het bemesten van grasland grote impact hebben op de woon- en leefbaarheid in het buitengebied. Daarom heeft ze unaniem besloten dit probleem bij landbouwminister Schouten onder de aandacht te brengen.

Boeren in de Krimpenerwaard boden afgelopen week een petitie aan aan het gemeentebestuur, waarmee ze aandacht vroegen voor de nieuwe eis dat het uitrijden van mest alleen nog mag als het niet warmer is dan 20 graden.

Zeker in de zomermaanden zijn de boeren hierdoor genoodzaakt om uit te wijken naar de randen van de dag of zelfs de nacht.

“Een toename van landbouwverkeer tijdens de vroege ochtenduren is ongewenst omdat juist dan schoolgaande kinderen, middelbare scholieren en woonwerk-fietsers gebruikmaken van de smalle polderwegen”, stelt landbouwwethouder Jan Vente. “Hiermee zal de verkeersveiligheid ernstig in het geding komen. Ook zal het uitrijden van mest in de nacht voor veel geluidsoverlast zorgen. Een onwenselijke situatie vinden de boeren en ook de gemeente Krimpenerwaard. In ons buitengebied staan de boerderijen gewoon tussen de vele burgerwoningen aan smalle polderwegen. Boeren en burgers proberen hier zoveel mogelijk rekening te houden met elkaar. Deze maatregel verstoort het samen wonen, werken en leven in de polder.”

Het duurt tot 2021 voordat deze maatregelen daadwerkelijk van kracht zijn. De gemeente Krimpenerwaard heeft daarom minister Schouten per brief verzocht om de komende periode te benutten voor nader onderzoek en vraagt om een gesprek om samen tot een constructieve oplossing te komen.

Dit bericht is 1590 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief