Archieven

Dit bericht is 712 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Cybercriminaliteit is een groeiend probleem; ook in de gemeente Krimpenerwaard. Daarom zijn de burgemeester en de politie op zoek naar ‘Junior Cyber Agents’: kinderen tussen de 8 en 12 jaar die zichzelf en hun omgeving digitaal vaardig maken door de game HackShield te spelen.

De game HackShield maakt van kinderen tussen de 8 en de 12 jaar oud Cyber Agents die zichzelf en hun omgeving digitaal vaardig kunnen maken. Om Cyber Agent te worden, beginnen de spelers met een basistraining. Hier leren ze alles over hackers, veilig internetten en het herkennen en voorkomen van online gevaar.

Tijdens en na de basistraining kunnen de Cyber Agents aan de slag met de Qu’ests’: extra opdrachten en uitdagingen waarmee ze niet alleen zichzelf, maar ook hun omgeving iets leren over cyberveiligheid.

De beste Cyber Agents uit de Krimpenerwaard worden op woensdag 14 april gehuldigd. Omdat de coronamaatregelen veranderlijk zijn, weet de gemeente nog niet hoe deze huldiging precies vorm zal krijgen. Maar, het zal hoe dan ook een gaaf (online) evenement worden waar de burgemeester en de politie bij aanwezig zullen zijn.

HackShield online spelen kan op www.joinhackshield.nl. Er is ook een app te downloaden voor smartphone en tablet.

Dit bericht is 712 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief