Archieven

Dit bericht is 1137 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – De omgebouwde ‘pipowagen’ van ’t Roze Schaap staat er al weer een aantal weken. Daniëlle Lindhout verkoopt er verse koffie en andere versnaperingen. Net zoals zij dat al langere tijd doet vanuit haar tot koffietentje ingerichte bromfiets, die zij op werkdagen parkeert bij de steiger naar de waterbus en op zaterdag op de markt onder de Algerabrug.

Ze kon haar tweede vestiging openen dankzij de gemeente Krimpen aan den IJssel die een stroomkast met krachtstroom liet plaatsen op het Raadhuisplein. Rond de jaarwisseling werd ook de oliebollenkraam er op aangesloten.

“We hebben deze voorziening niet voor niets getroffen” vertelt wethouder Anthon Timm. “We willen het Raadhuisplein aantrekkelijker maken voor ondernemers die bijvoorbeeld een foodtruck exploiteren, waardoor het plein voor het gemeentehuis ook voor het publiek leuker wordt.”

De gemeente werkt daarin samen met winkelcentrum Crimpenhof. De winkeliers en horecaondernemers in het centrum hebben er natuurlijk belang bij dat ook de directe omgeving aantrekkelijk is voor hun bezoekers. Door ambulante horecaondernemers de mogelijkheid te bieden op het Raadhuisplein hun lekkernijen aan te bieden, hopen de initiatiefnemers op meer reuring en gezelligheid in het centrum van de gemeente.

Iedere ondernemer die hier aan bij wil dragen en er een belegde boterham in ziet, is welkom. Waarbij aangetekend dat de aanbieders voornamelijk worden gezocht in de horecasector. Het is niet de bedoeling dat het Raadhuisplein een dagmarkt wordt waar marktkooplui van uiteenlopende pluimage hun kramen kunnen opzetten. Daar is de weekmarkt aan de andere kan van het winkelcentrum voor bedoeld.

Terrassen
In goed overleg is het wel mogelijk dat de foodtruckers terrassen inrichten voor hun klanten waardoor het op mooie zomerdagen goed toeven wordt op het plein. De ambitie van het gemeentebestuur is een ‘Hart van Krimpen’ te realiseren waar de bevolking elkaar kan ontmoeten en in een gezellige sfeer kan genieten van alles wat er wordt aangeboden.

“Onze rol is deze ontwikkeling te stimuleren en te faciliteren” aldus Timm. “We laten het graag aan de ondernemers om te ondernemen.”

IJsbaan
De plaatsing van de stroomvoorziening biedt ook andere mogelijkheden. Denk aan de inrichting van een ijsbaantje tijdens de kerstvakantie of het plaatsen van een draaimolen op Koningsdag en andere feestdagen. Iedereen die eenmalig of permanent iets wil op het plein kan zich telefonisch of per mail melden bij Michel Noorlander die bij de gemeente de vergunningaanvragen behandelt en de regels toelicht.

Dit bericht is 1137 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief