Archieven

Dit bericht is 2096 keer gelezen

STOLWIJK – De gemeente Krimpenerwaard gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank in Den Haag rond melkgeitenbedrijf MooiMekkerland in Stolwijk. De rechtbank oordeelt dat de ontheffing op de geitenstop die was aangevraagd voor melkgeitenbedrijf MooiMekkerland terecht door de provincie Zuid-Holland is geweigerd. Door de geitenstop mogen geitenhouderijen niet meer uitbreiden.

De gemeente is het op inhoudelijke gronden niet eens met deze uitspraak. “De rechtbank geeft een uitleg aan het begrip ‘reële grondgebonden graasdierbedrijven’ die niet overeenkomt met eerdere uitspraken van de Raad van State”, stelt de gemeente in een persverklaring. “Verder zijn we van mening dat het bestaande aantal geiten waarover wordt gesproken niet gelijk is aan het ‘vergunde’ aantal geiten.”

Omdat de belangen groot zijn heeft de gemeente dan ook besloten om hoger beroep in te dienen en daarbij te vragen om een voorlopige voorziening. Bij een voorlopige voorziening wordt de Raad van State gevraagd om op korte termijn een voorlopig oordeel te geven over de uitspraken van de rechtbank Den Haag. De voorlopige voorziening kan worden toegekend of worden afgewezen. Dit staat los van het hoger beroep zelf. Daar wordt te zijner tijd een definitief oordeel over gegeven.

“Als de voorlopige voorziening wordt toegewezen, bestaat er een kans dat de ontheffing voor MooiMekkerland alsnog wordt verleend. Dan kunnen de aangevraagde omgevingsvergunningen mogelijk alsnog worden toegekend en de huidige situatie worden gelegaliseerd.”

Mocht de voorlopige voorziening worden afgewezen, dan zegt de gemeente de uitspraken van de rechtbank Den Haag te volgen en worden handhavingsacties onmiddellijk ingezet. “Dat betekent dat per direct het aantal geiten moet worden teruggebracht tot het maximaal aantal te houden geiten. Verder zullen de illegale bouwwerken moeten worden verwijderd en het illegale gebruik van gebouwen onmiddellijk worden gestaakt.”

Dit bericht is 2096 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Gemeente tekent hoger beroep aan in zaak MooiMekkerland

  • Heeft de gemeente hier zelf een financieel belang in, of hebben bestuurders aandelen in dit illegale bedrijf?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief