Archieven

Dit bericht is 491 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- De energiecrisis raakt steeds meer mensen. Inwoners, ondernemers maar ook maatschappelijke instellingen komen in financiële problemen. De gemeente Krimpenerwaard heeft twee ondersteunende maatregelen getroffen om maatschappelijke instellingen verlichting te bieden tijdens de huidige energiecrisis.

Maatschappelijke instellingen die zelf niet in staat zijn om de verhoogde energiekosten te betalen, kunnen onder bepaalde voorwaarden een subsidie aanvragen bij de gemeente.

Wethouder Bultman geeft aan dat de gemeente voor deze regeling 500.000 euro ter beschikking stelt. “Als gemeente streven we naar vitale kernen. Maatschappelijke instellingen zijn daarbij van groot belang. Met een ondersteuning in de energiekosten kunnen we de organisaties die belangrijk zijn voor de vitaliteit van onze kernen ondersteunen”, aldus wethouder Bultman.

Stimuleringslening
Op dit moment kunnen uitsluitend inwoners een lening voor verduurzamingsmaatregelen aanvragen. Vanaf 1 januari 2023 is het ook voor  maatschappelijke instellingen mogelijk om onder bepaalde voorwaarden een lening aan te vragen.

Met deze stimuleringslening kunnen door middel van energiebesparing de energiekosten bij maatschappelijke instellingen omlaag gaan. Hiermee draagt de gemeente niet alleen bij aan de financiële ondersteuning van maatschappelijke organisaties, maar op de lange termijn leidt dit ook tot een duurzamere leefomgeving.

Meer informatie over de subsidieregeling en de stimuleringslening, bijvoorbeeld onder welke voorwaarde het mogelijk is om subsidie te ontvangen, staat vanaf 21 december op www.krimpenerwaard.nl/energiecrisis De aanvraagformulieren zijn vanaf 1 januari beschikbaar op dezelfde website.

 

Dit bericht is 491 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief