Archieven

Dit bericht is 1777 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- De gemeente Krimpenerwaard gaat omgekeerde vlaggen verwijderen die aan gemeentelijke eigendommen hangen. Het gaat om vlaggen op lantarenpalen en aan komborden. “De vlaggen vormen mogelijk een gevaar voor het verkeer. Daarom haalt de gemeente deze weg”, meldt de gemeente op de website.

Boeren hebben een tijd geleden omgekeerde vlaggen opgehangen om aandacht te vragen voor de stikstofcrisis. Zo hangen er bijvoorbeeld vlaggen aan lantaarnpalen op de dijk tussen Bergambacht en Lekkerkerk. Het college van burgemeester en wethouders heeft de agrariërs gevraagd deze vlaggen te verwijderen.

“Op diverse plaatsen is dit gebeurd. De overige vlaggen aan de gemeentelijke eigendommen worden weggehaald”, aldus de gemeente.

Pro Krimpenerwaard
Pro Krimpenerwaard pleitte vorige week al voor het weghalen van de vlaggen. “Boeren hebben ruimschoots de tijd gehad om te protesteren, maar het moet nu klaar zijn”, meldde fractievoorzitter Ad Struijs. “Het gaat alleen om protestuitingen op openbare plekken. Op eigen land of in de voortuin mag een boer/inwoner doen wat hij wil.”

“Het zou mooi zijn als de boeren per omgaande zelf de vlaggen van de openbare wegen weg halen. Wij vinden dat de gemeente zo spoedig mogelijk actie moet ondernemen in het kader van de handhaving en voorkoming van ongelukken”, aldus Struijs. Dat gebeurt dus nu.

De rits vlaggen langs de provinciale weg tussen Bergambacht en Krimpen aan de Lek blijven wel staan. Deze vlaggen staan op eigen grond.

Dit bericht is 1777 keer gelezen

Deel dit:

2 Reacties op Gemeente verwijdert omgekeerde vlaggen op gemeentelijke eigendommen

  • Sjonge jonge. Mensen. Deze vlaggen hangen er omdat het helemaal mis gaat in Nederland. Wordt wakker!!!!!

    Volgend jaar kunnen we niets meer betalen.

  • Gemeente dan ook graag de plastic ty wraps opruimen, die nu overal op de grond liggen. B v d.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief