Archieven

Dit bericht is 4467 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – De gemeenteraad van Krimpenerwaard gaat na het zomerreces vergaderen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn. Een ruime meerderheid van de fractievoorzitters heeft daartoe besloten.

De raadzaal in Lekkerkerk blijkt niet groot genoeg om met 31 raadsleden, 7 collegeleden, griffie en ambtelijke ondersteuning voldoende afstand te houden. Er zijn dichterbij geen geschikte en beschikbare locaties gevonden. Zo zijn bijvoorbeeld gymzalen inmiddels weer in gebruik voor het beoefenen van sport. Op andere locaties moet de techniek telkens worden opgebouwd en weer afgebroken, in het gemeentehuis in Alpen aan de Rijn is dit niet nodig.

Eenmansfractie Waard18 is teleurgesteld in dit besluit. Fractievoorzitter Wisja Pannekoek van Waard18 legt uit: “Er zijn voldoende digitale alternatieven beschikbaar. Dat is misschien niet ideaal, maar nu worden er honderden kilometers extra gereden. Dat past wat mij betreft niet in een tijd waar we allemaal bezig zijn met het klimaat.”

De gemeenteraad van de Krimpenerwaard heeft de afgelopen maanden reeds ervaring opgedaan met het houden van online vergaderingen. De raadsvergaderingen van 14 en 15 juli zullen in sporthal De Drie Maenen in Ouderkerk aan den IJssel worden gehouden. Waard18 heeft bezwaar geuit tegen de kosten die deze fysieke vergaderingen met zich meebrengen. Deze kosten vervallen grotendeels bij het houden van digitale vergaderingen.

Commissievergaderingen zullen fysiek gaan plaatsvinden in het gemeentekantoor in Lekkerkerk. Elke fractie mag daar met één lid plaatsnemen in de raadzaal. Op die manier kan de anderhalve meter afstand in acht genomen worden.

Pannekoek vergelijkt de verhuizing met die van het Europees parlement tussen Brussel en Straatsburg: “Zonde van ieders tijd, geld en nog slecht voor het milieu ook. Ik had zelf gekozen voor het voorlopig voortzetten van de digitale vergaderingen.”

Dit bericht is 4467 keer gelezen

Deel dit:

3 Reacties op Gemeenteraad Krimpenerwaard verkast naar Alphen aan den Rijn

 • De gemeente telt een aantal theaters, zalen en kerkgebouwen die groot genoeg zijn om maximaal 100 mensen op afstand in te ontvangen. Die accommodaties beschikken doorgaans ook over prima geluidsinstallaties. Denk aan Arto-theater, Concordia, Amicitia, Cultuurhuis of één van de grotere kerken. Keuze genoeg. Wat een onzin om met het hele circus naar Alphen te verkassen. Gemeentebestuur; keer op uw schreden terug naar uw eigen gemeente.

  • het is de reinste kolder en bij wie dient men de gemaakte kilometers in,we hebben nl al een te kort,
   maar ja het is toch het geld van de belasting betaler.ik dacht dat het knappe koppen waren die in de politieke partij zitten,nee wat heb ik me in deze poppenkast gedoe vergist,ik sluit mij volledig aan bij de overgebleven\partij die er tegen stemde Zaal amicitia en andere gebouwen zijn ook hier op
   gerekend,zelfs in het rouw centrum kunnen er ook 30 personen in
   Mensen laat je verstand eens te werk gaan,voordat je iets besluit

 • Ik vind het vergaderen in Alphen onbegrijpelijk. In de gemeente Krimpenerwaard zijn gelegenheden om te vergaderen voldoende. Dit is gewoonweg geldsmijterij, maar ja dat heeft de Krimpenerwaard voldoen en zo niet dan komen de inwoners aan bod om te betalen. Extra, onnodige, kosten; zaalhuur (Alphen geeft de vergaderzaal niet voor niets, denk ik zo) Heen en weer reizen naar Alphen, kilometervergoeding en dergelijke. Dit is geen voorbeeld van goed bestuur. Maar ja, het is belangrijk om in het bestuur te komen, dat het onnodig geld kost is niet belangrijk. De voor dit besluit verantwoordelijken dienen naar mijn mening van hun functie te worden ontheven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
 • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief