Archieven

Dit bericht is 1880 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Marjolein Plantinga vertrekt als gemeentesecretaris van Krimpenerwaard. Ze gaat in januari volgend jaar aan de slag in de gemeente Emmen.

Plantinga begon in 2014 als kwartiermaker voor de fusiegemeente Krimpenerwaard. Begin 2015 werd ze benoemd als gemeentesecretaris/algemeen directeur. Als hoogste ambtenaar was zij de eerste adviseur van het college van burgemeester en wethouders. Ook gaf ze leiding aan de ambtelijke organisatie.

Onder haar leiding kwam de samenvoeging van vijf gemeenten tot de nieuwe gemeente Krimpenerwaard tot stand. Door deze herindeling is de bestuurskracht aanzienlijk versterkt. Daarnaast is de gemeentelijke organisatie verder geprofessionaliseerd en de dienstverlening op een hoger plan gebracht.

Burgemeester Roel Cazemier: “Marjolein heeft een heel belangrijke rol gespeeld in de vorming van onze gemeente tot wat deze nu is. Zij heeft veel betekend voor het college, de ambtelijke organisatie. Ze is een goede strateeg en weet mensen en partijen bij elkaar te brengen. Het college van B&W betreurt het vertrek van Marjolein Plantinga, maar gunt haar deze mooie kans om in een grotere gemeente in een heel andere regio een nieuwe uitdagingen aan te gaan.”

Plantinga kijkt voldaan terug op haar tijd in Krimpenerwaard: “Toen ik in 2014 begon stonden we aan de vooravond van de samenvoeging van vijf gemeenten en de K5-organisatie. Er was enorm veel te doen. Samen met alle medewerkers en het bestuur is er keihard gewerkt om te bereiken waar we nu staan. Ik heb hier in Krimpenerwaard met heel veel plezier gewerkt. Ik ben er trots dat ik met zoveel zeer betrokken en deskundige medewerkers en collegeleden heb mogen samenwerken.”

Dit bericht is 1880 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief