Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 930 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Alle groepen in de samenleving worden geraakt door de gevolgen van de coronamaatregelen. Dat geldt dus zeker ook voor de jongeren in Krimpenerwaard. Burgemeester Roel Cazemier wilde graag weten hoe het nu gaat met de jongere inwoners. Hoe ervaren zij deze tijd, wat vinden zij moeilijk. Cazemier roerde dit onderwerp aan tijdens een radio-interview met RTV Krimpenerwaard.

De beste manier om dat te weten te komen is om met de jongeren zelf te gaan praten. Hiertoe werd een bijeenkomst belegd. David Tom (24), heeft de masterclass voor politiek geïnteresseerde jongeren gevolgd en werkt nu als stagiair bij de afdeling Service en Informatie van de gemeente Krimpenerwaard. Hij was nauw betrokken bij de organisatie van de bijeenkomst: “Op initiatief van de burgemeester is er vanuit de gemeentelijke organisatie een bijeenkomst belegd, met medewerking van jongerenwerkers van diverse organisaties en ook de Klankbordgroep van politiek geïnteresseerde jongeren.”

De jongeren in de groep 12-18 jaar werden in deze bijeenkomst vertegenwoordigd door enkele jongerenwerkers, van de groep 18-24 was er een zestal jongeren aanwezig, onder wie ook een paar leden van de klankbordgroep. Tom: “Het was een heel geanimeerd gesprek dat door burgemeester Cazemier en wethouder Lavinja Sleeuwenhoek vooral werd benut om te luisteren. Ik denk dat de aanwezige jongeren het erg prettig vonden om een luisterend oor te hebben gekregen.”

Luisteren is éen, maar dan moet er ook nog wat gebeuren met de opgedane informatie. Cazemier noemde het al in het radio interview: het gemis aan spontane sociale contacten is een belangrijk pijnpunt bij de jongeren van elke leeftijdsgroep. Tom: “Er is goed gebrainstormd en er zijn een aantal gedachten en ideeën over tafel gevlogen. Het is de bedoeling om in de tweede helft van april een volgende bijeenkomst te houden om de ideeën wat meer uit te werken en met praktische voorstellen te komen.”

Dit bericht is 930 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief