Archieven

Dit bericht is 1939 keer gelezen

STOLWIJK- FarmCamps Stolkse Weide is een camping op een traditionele melkveehouderij van boer Wilco, boerin Durkje en hun drie kinderen. Zij bieden je de kans om een kijkje te nemen in het boerenleven. Vanuit je tent heb je een prachtig uitzicht over de Krimpenerwaardse polder en voor de liefhebbers is er de mogelijkheid om koeien te melken of dieren te voeren.

De boerencamping is gelegen in het Krimpenerwaardse Stolwijk, wat ook onderdeel is van het Groene Hart. “Het is een mooie groene streek met een agrarisch gebied en wij zitten daar middenin en zijn zelf uiteraard ook onderdeel daarvan. Gasten vinden het een hele fijne plek, omdat het rustig is, maar toch tussen de grote steden gelegen is”, laat Durkje weten.

Wat deze camping en plek bijzonder maakt? “Ik denk dat we de natuur en agrarische omgeving bij de mensen brengen”, gaat Durkje verder. “Volwassene en kinderen kunnen hier echt meedraaien in het boeren leven.” Op de camping zijn er twintig safari- en lodgetenten en daarnaast nog vijf seizoenplaatsen voor mensen met een eigen caravan.

Boerenpaspoort voor kinderen
Bij aankomst op de camping krijgen alle kinderen een boerenpaspoort. Daarmee kunnen ze opdrachten op de boerderij doen zoals het voeren van dieren, koeien melken, de koeien uit de wei halen en kijken bij de geitjes. Voor elke voltooide opdracht krijgen de kinderen een stempel in het paspoort en aan het einde van het verblijf krijgen zij een boerenknechtdiploma.

Tekst gaat verder onder foto

Bij de receptie hangt een groot bord met de planning wat er die week allemaal te doen is. Zo worden elke ochtend de konijnen, geiten en schapen gevoerd en is er donderdagmiddag de mogelijkheid om zelf ijs te maken. Uiteraard van de verse koeienmelk van de boerderij. “Het boerenijs is het lekkerste ijs zeg ik altijd, want het is van de boerderij en je hebt het zelf met alle liefde gemaakt”, lacht Durkje.

Water Pret Weide 
Naast alle boerderijactiviteiten is er ook gedacht aan een speelplek voor de kinderen. Van de boerensloot, in het midden van de camping, is een speelsloot gemaakt. Deze wordt ook wel de Water Pret Weide genoemd. Daar kunnen de kinderen klimmen en klauteren op de speeltoestellen en afkoelen in het slootwater.

“Kinderen kunnen op de camping veel zelf ontdekken. We hebben een hooiberg waar ze in kunnen spelen en ook wat normale speeltoestellen, zoals een trampoline, kabelbaan en glijbaan. Maar de echte boerderijdingen, die kinderen tegenwoordig vaak niet meer kennen, die zijn juist heel leuk om te doen”, vertelt Durkje.

Tekst gaat verder onder foto

Toekomstgericht boeren
De familie is de camping in 2014 begonnen vanuit financieel vooruitzicht. “We hebben de boerderij overgenomen van mijn schoonouders en moesten kijken hoe kunnen we toekomstgericht hier verder konden op deze plek, als boer, in deze omgeving.”

De familie moest bedenken wat bij hen zou passen om naast de melkveehouderij te gaan doen. “Ikzelf ben opgegroeid op een boerderij met camping dus het lag ook voor de hand om dat hier ook te gaan doen. Zo is het gaan rollen en in 2014 is de camping naast onze boerderij geopend”, aldus Durkje.

Gasten genieten
De camping is geliefd bij zowel de ouders als bij de kinderen. “Onze kinderen verkiezen een boerencamping boven een camping met een animatieteam”, laat een van de gasten weten. “De kinderen kunnen zich hier de hele dag vermaken. Even bij de dieren kijken, spelen op de toestellen, maar ze kunnen ook met boer Wilco mee.”

Na een rondvraag bij de kinderen op de camping, kan iedereen wel iets opnoemen wat ze leuk vinden. Kanovaren, de Water Pret Weide, trampolinespringen, maar bovenal zijn alle boerderijdieren geliefd. “Koeien zijn mijn lievelingsdieren, ik ga er elke dag even kijken”, zegt Lars. Brent en Sven gaan elke dag een rondje kanoen. “Dat is onze favoriete activiteit op de camping.” Mae geniet het meeste als er een kalfje wordt geboren. “Het maakt niet uit hoe vroeg ik daarvoor uit bed moet.”

Dit bericht is 1939 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief