Archieven

Dit bericht is 2250 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Het is niet de eerste keer dat Gertjan De Echte Bakker in de prijzen valt, maar dat hij zijn producten op één dag drie keer met goud beloond zag worden, had hij zelf ook nog nooit meegemaakt.

Gertjan Treur is al zijn hele loopbaan bevlogen van het produceren van vers brood en van banket dat er niet alleen heerlijk uitziet, maar ook zo smaakt. Een kleine dertig jaar geleden trad hij in dienst bij Bakker Zijderlaan aan de Albert Plesmanstraat in Schoonhoven en toen die besloot er mee te stoppen, nam Gertjan de zaak over. Overigens steekt de heer Zijderlaan zijn opvolger nog steeds regelmatig een handje toe. Vooral in drukke perioden zoals in de aanloop naar de feestdagen in december.

Twee vestigingen heeft Gertjan De Echte Bakker, één in Schoonhoven en één in Lekkerkerk. De bakkerij is achter de winkel in Schoonhoven gehuisvest en voor de klanten goed zichtbaar. Die kunnen precies zien wat er in de bakkerij zoal gebeurt. Dat ze Gertjan zelf in actie zien is niet altijd het geval. Die begint zijn werkdag doorgaans al om 1.00 uur ’s nachts met het bakken van de eerste broden en vertrekt rond het middaguur om zijn nachtrust in te halen. “Je went er aan”, relativeert de bakker zijn bijzondere dagindeling. En de ruim 25 medewerkers in de bakkerij en in de winkels zijn prima in staat de klanten te bedienen als de baas op één oor ligt.

Onlangs besloot Gertjan drie producten uit het decemberassortiment aan te bieden voor een keuring door het Nederlands Bakkerij centrum in Wageningen. ‘s Morgens in alle vroegte werden een banketstaaf, een speculaasbrok en een kerststol opgehaald die door de keurmeesters van Foodbase, een onderdeel van het centrum, werden beoordeeld op onder meer versheid, kwaliteit en smaak. Diezelfde dag nog kreeg hij de uitslag: drie keer goud! Met andere woorden; het kon voor Gertjan en zijn team niet beter. Een ontmoeting tussen de bakkers en de organisatoren zat er door corona niet in, dus kreeg Gertjan de certificaten opgestuurd. Dat maakt hem natuurlijk niet minder trots. Drie gouden plakken voelt bijna als een Olympische prestatie!

De uitslag bewijst maar weer dat bakkers die hun ziel en zaligheid leggen in hun producten prima scoren. Fijn voor Gertjan, fijn voor zijn medewerkers en niet in de laatste plaats fijn voor zijn klanten natuurlijk. Een banketstaaf of een kerststol van Gertjan blijkt de moeite waard. Blijft er dan nog wat te wensen over? Voor Gertjan wel, hij hoopt dat de herontwikkeling van het Albert Plesmanplein de ruimte biedt om de bakkerij in vierkante meters uit te breiden. “Want het is soms best wel krapjes als we met z’n allen bezig zijn.”

Dit bericht is 2250 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief