Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 2981 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Vandaag werd het 125 jarig jubileum van de Vakschool officieel geopend door Koning Willem-Alexander. De enige school in Nederland die studenten opleidt tot goud- of zilversmid, juwelier of uurwerktechnicus. De feestelijke opening benadrukte de bijzondere band tussen de school en het Koninklijk Huis. Directeur Karin Voskamp noemde het “een oranje draad”.

Philippe Raets, voorzitter van het College Bestuur Zadkine, trapte af met een openingswoord waarbij de kracht van het MBO benadrukt werd. Karin Voskamp, sinds februari 2019 directeur, noemde de mooie dingen “die gemaakt worden met passie. De student van vandaag is de docent van morgen”. Leerling Uurwerktechniek Ruben van Rumpt onthulde, samen met de Koning, zijn portret geheel getekend in tekst ‘125 jaar Vakschool Schoonhoven’. Niet voor niets is het motto van de school (ooit begonnen als de Teekenschool): ‘Happiness is handmade’.

Rondleiding
In het Zilversmeden lokaal heeft Koning Willem-Alexander een zilveren beker geplaneerd, zoveel mogelijk effen gemaakt. De rondleiding voerde daarna langs het praktijklokaal Uurwerktechniek, waar hij werd uitgenodigd tot het vastschroeven van onderdelen en het afregelen van een uurwerk. Vervolgens sprak Koning Willem-Alexander met de branche, sponsoren, docenten en studenten.

Talent
Ondertussen werd in de aula stilgestaan bij al het talent dat van Vakschool Schoonhoven afkomstig is. Ook meesterstukken kregen de aandacht. Al het moois werd trots getoond door model en actrice Lamare. Zij is sinds enige tijd ‘het gezicht  van Zadkine. Oud leerling Bas Verdonk legde uit hoe het project ‘War Child Bracelet’ is ontstaan. Studenten van de Vakschool verlenen hierbij belangeloos hun medewerking.

Foto’s: Rob Glastra

Dit bericht is 2981 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief