Archieven

Dit bericht is 838 keer gelezen

IMG_0441SCHOONHOVEN – In totaal deden zaterdag elf jeugdorkesten mee aan het Jeugdfestival in het Bastion. Het was ditmaal de zesentwintigste editie, opnieuw georganiseerd door de Brassband. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde dag.

“We organiseren dit om de jeugd enthousiast te maken en ze te motiveren”, gaf Herjan Rikkoert aan in de uitzending op de radio bij RTV Krimpenerwaard. “Er worden tegenwoordig steeds vaker festivals gehouden. Maar omdat wij ons richten op de jeugd, maakt het dit festival uniek. We vinden talent heel belangrijk en proberen de jeugd op deze manier zo verder te stimuleren.”

De jeugdorkesten kwamen uit geheel Nederland op het festival af. Vanuit de Krimpenerwaard waren er de leerlingenorkesten van Muziekvereniging Concordia Haastrecht en de Brassband C Schoonhoven. De dag werd afgesloten met een miniconcert door het orkest van de Brassband A onder leiding van dirigent Robbert Vos. Dat de muzikanten ook goed bij stem zijn bleek wel in het laatste nummer ‘Balkan Dance’. Als volleerde kozakken werd het nummer vocaal kracht bijgezet.  Daarna volgde een evaluatie van de dag. Volop lof dat de jeugd de gehele dag zo muzikaal bezig was. De paar opbouwende kritiekpuntjes werden ter harte genomen.

Tot winnaar van de dag werd uitgeroepen de ‘New Brass & Rhytm’ uit De Goorn (Noord-Holland). In totaal heeft de jury aan dit orkest 94 punten toegekend. Tweede werd het jeugdorkest ‘Soli’ uit Zaandam met 93 punten. Naast de dagwinnaar werden nog een aantal prijzen uitgereikt. Beste solist was Marjory Meerveld (New Brass & Rhytm). Voor het beste programma kreeg Soli uit Zaandam de beker uitgereikt. Tevens waren er prijzen voor de instapdivisie en de sectie beginners.

IMG_0437

Dit bericht is 838 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief