Archieven

Dit bericht is 893 keer gelezen

Judith van Willigen, Patrick Verwei (midden) en Justin Peters

Judith van Willigen, Patrick Verwei (midden) en Justin Peters

SCHOONHOVEN – In de vroege uurtjes van afgelopen donderdag- op vrijdagnacht zat menig leerling en docent te knikkebollen. Vechten tegen de slaap. Maar het doel heiligde de middelen. De leerlingen van het Schoonhovens College hielden een kerstmarathon om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor ‘The Plastic Soup Foundation’.

“Vijf jaar eerder hebben we ook een actie gehouden. Toen was het voor Serious Request”, vertelt Judith van Willigen zaterdagmiddag in de uitzending bij RTV Krimpenerwaard. Judith geeft biologie aan het Schoonhovens College. Zij was in de studio samen met Justin Peters (biologie) en Patrick Verwei (lichamelijke opvoeding). Met z’n drieën hebben ze de actie voorbereid en uitgedacht.

Het was Patrick die met het idee kwam om ‘The Plastic Soup Foundation’ als doel te kiezen voor de actie. Deze organisatie zet zich in om het zwerfplastic in zeeën, oceanen, meren en rivieren tegen te gaan. Innovatieve oplossingen die helpen om de plasticsoep aan de bron te bestrijden, worden gestimuleerd. “Het zwerfplastic is een wereldwijd probleem ook al hebben wij er hier niet direct dagelijks last van”, aldus Justin. “Een mooi doel dus om je met elkaar voor in te zetten”.

bc9ca9d75a2add635a6800b2d65876a192025606cba77f4795a12d38654c2b4bHet was een leuke nacht. In de lokalen werd volop aandacht besteed aan het probleem van het plastic afval. Er waren ook spellen te doen en er werd zelfs door leerlingen gebreid. “Erg grappig om de leerlingen om vier uur ‘s nachts te zien stuntelen met breinaalden”, maakt Justin met handgebaren duidelijk. “Het was voor sommigen lastig om wakker te blijven. Tot drie uur ging het wel goed, daarna zag je dat ze het moeilijk kregen, wat ik wel begrijp”, lacht Judith.

De kerstmarathon werd afgesloten met een gezamenlijk kerstontbijt, waarna de voorlopige uitslag bekend kon worden gemaakt. Daarna moesten velen weer aan de bak. Even na achten begonnen de reguliere lessen weer.

De opbrengst van de actie heeft tot nu toe 12.500,- euro opgebracht. Een fantastisch bedrag welke binnenkort wordt overhandigd aan ‘The Plastic Soup Foundation’. De opbrengst werd in de uitzending bekend gemaakt door een trotse Judith. Op de vraag of er volgend jaar weer een dergelijke actie komt antwoord Patrick: “Nee, ik denk zelf dat het dan teveel van het goede is. Het moet ook iets moois blijven. Je doet tenslotte ook een beroep op collega’s en leerlingen.”

IMG_0057

Dit bericht is 893 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief