Archieven

Dit bericht is 1026 keer gelezen

pension2LEKKERKERK – Paardenliefhebbers konden zaterdagmiddag hun hart ophalen bij pensionstal Brand aan de Wetering Oost in Lekkerkerk. En dat was niet tegen dovemansoren gezegd, want direct na de opening om 12.00 uur was het meteen druk en dat bleef het –onder schitterende weersomstandigheden – de hele middag.

Paardenpension Brand bestaat sinds 2006 en biedt eigenaren van deze viervoeters de gelegenheid hun paarden een warm en veilig onderdak te bieden. “Met onze medewerkers doen we er alles aan om onze gasten alles te geven wat ze nodig hebben”, vertelt Joost Brand. Een ruime stalbox, alle voer die ze nodig hebben, de mogelijkheid om in het seizoen iedere dag de wei in te gaan en bovenal een schone leefomgeving. Alle zorg wordt de eigenaren ontnomen.

“Alleen rijden op hun paarden moeten ze zelf doen”, lacht Joost. Maar daarvoor zijn op het terrein dan ook alle faciliteiten aanwezig. Een binnenbak, een buitenbak, een overdekte trainingsmolen, twee longeercirkels, negen paddocks, was en poetsplaatsen en zelfs solaria staan ter beschikking. Aan de pensionstal is bovendien een dierenarts verbonden en zijn rij-instructeurs en hoefsmeden vaste gasten. En voor wie met zijn of haar paard een eindje wil gaan rijden zijn er in de directe omgeving van de Wetering voldoende mogelijkheden.

pension1

Behalve een aantal kramen van verkopers van allerlei attributen op paardensportgebied waren er tijdens deze open dag vooral veel demonstraties en workshops. De in haar sportwereld niet onbekende Mischa Koot gaf een aantal jonge dressuurrijdsters een clinic, er waren tal van demonstraties zoals Werken aan de hand, ponypret, een spectaculaire Westerntrial, een Kür op muziek, een defilé van oude paarden en ter afsluiting een Grand Defilé van alle rassen die pensionstal Brand op stal heeft staan. Kortom, een prachtige middag!

pension3

pension4

Dit bericht is 1026 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief