Archieven

Dit bericht is 807 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – De gemeente Krimpen aan den IJssel houdt zaterdagmiddag 12 maart vanaf 16.15 uur in het raadhuis een gespreksbijeenkomst voor inwoners over de opvang en begeleiding van Oekraïense vluchtelingen. Voorafgaand is er om 16.00 uur een moment van solidariteit op het Raadhuisplein.

Door de inval van Rusland zijn veel Oekraïners op de vlucht geslagen. Veel van hen gaan naar het westen.

De 25 veiligheidsregio’s in het land hebben van de Rijksoverheid opdracht gekregen om op zo kort mogelijke termijn ieder tweeduizend opvangplekken voor Oekraïense vluchtelingen te realiseren. De stad Rotterdam heeft van dit aantal direct duizend plekken voor zijn rekening genomen. Over de verdeling van de overige duizend over de regiogemeenten vindt momenteel overleg plaats. “Wij willen graag een bijdrage leveren om onderdak en begeleiding te regelen voor de vluchtelingen”, geeft burgemeester Martijn Vroom van Krimpen aan den IJssel aan. “Puur rekenkundig houden wij in eerste instantie rekening met een aantal van zo’n 50 tot 75 plaatsen in Krimpen.”

Locaties voor directe opvang
Vroom: “Voor de korte termijn oriënteren wij ons op plekken in de gemeente die per direct beschikbaar zijn voor de eerste opvang. Als gemeentebestuur zijn we in gesprek met Internaat De Driemaster. Het internaat biedt aan om plaats te maken voor de opvang van zo’n tien tot vijftien vluchtelingen. Daarnaast kan het voormalig gebouw van de muziekschool aan de Tuinstraat snel geschikt worden gemaakt voor de huisvesting van ongeveer vijftig mensen. Dit gebouw is gemeente-eigendom en heeft nog geen definitieve bestemming.”

Tijdens de gespreksbijeenkomst (16.15 tot 17.30 uur) zijn er verschillende tafels waar inwoners hun vragen kunnen stellen en ideeën kunnen inbrengen over de opvang in Krimpen. Op de gemeentelijke website staat meer informatie.

Dit bericht is 807 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief