Archieven

Dit bericht is 1161 keer gelezen

SCHOONHOVEN – In Schoonhoven zijn zaterdagavond 18 april afzonderlijk van elkaar twee vrouwen ernstig belaagd door twee mannen. Een van hen wordt aangerand en de ander weet net op tijd te ontkomen. Het regionale opsporingsprogramma Team West besteedt dinsdagavond aandacht aan beide zaken.

Een van de vrouwen werd aangerand en twintig minuten later probeerden twee mannen een andere vrouw in een busje te trekken. De eerste vrouw stapte rond 23.30 uur uit bus 195, de bus vanuit Lopik. Als ze via de Spoorsingel naar de Opweg loopt krijgt ze ter hoogte van Seasons het gevoel krijgt dat er iemand achter haar aanloopt. Ze loopt vervolgens door richting de Trompertswal en het Springerpark. Op dat moment wordt zij van achteren vastgepakt door twee jongens en aangerand. De mannen gaan ervandoor als een man met een hond vanaf de Jan Kortlandstraat de Trompertswal komt oplopen. De politie komt graag met deze man in contact.

Korte tijd later, rond 23.40 liep een andere jonge vrouw op de Edelsteendreef. Ongeveer tussen de Lidl en de PLUS merkte ze dat ze door een donkere bestelauto werd achtervolgd. De auto reed op 10-15 meter afstand langzaam achter haar aan. De vrouw was zo bang dat ze hard wegrende en zich vervolgens verstopte. Na ongeveer tien minuten liep ze verder, maar tot haar grote schrik stopte op de hoek van de Meester Kesperstraat en de H.A. Schreuderstraat dezelfde bestelauto naast haar. De schuifdeur van de auto ging open en er sprong een man uit die haar het busje in probeerde te trekken. Het slachtoffer kreeg ook vuistslagen in haar gezicht. Gelukkig kon de vrouw zich losrukken en reed de bestelauto weg.

De politie onderzoekt of deze zaken met elkaar te maken hebben en is dringend op zoek naar getuigen. Zij kunnen zich melden via de opsporingstiplijn van de politie op 0800-6070.

Beeld: Omroep West.

Dit bericht is 1161 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief