Archieven

Dit bericht is 2421 keer gelezen

LEKKERKERK – Een 29-jarige man is veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf waarvan een jaar voorwaardelijk (met een proeftijd van twee jaar) en een rijontzegging van vier jaar. De man veroorzaakte onder invloed van cannabis en cocaïne een verkeersongeval op de N210 bij Lekkerkerk. Hierbij vielen twee dodelijke slachtoffers en raakten 3 mensen zwaar gewond.

Op 23 december 2018 ontstond een verkeersruzie tussen de 29-jarige man en de inzittenden van een andere auto. De verdachte werd boos en besloot achter de andere auto aan te rijden en verhaal te halen. Op enig moment haalde hij de auto in, ging er voor rijden en bracht zijn auto tot stilstand. De andere bestuurder werd hierdoor gedwongen om zijn auto ook tot stilstand te brengen. De verdachte stapte uit met een hamer in zijn hand en liep in de richting van het andere voertuig. Een achteropkomende automobilist kon niet meer op tijd stoppen en reed tegen de auto met de vijf inzittenden.

Roekeloosheid
Het rijgedrag van de man noemt de rechtbank roekeloos, hierdoor heeft hij een zeer ernstig gevaar in het leven geroepen. “Wel moet voor ogen worden gehouden dat van opzet geen sprake is geweest.” Bij het bepalen van de straf  betrekt de rechtbank de omstandigheid dat de bestuurder van de bestelbus die tegen de auto van de slachtoffers is gebotst eveneens een cruciale rol bij het ongeval heeft gespeeld.

Straf
Ook keek de rechtbank naar de zogeheten LOVS-oriëntatiepunten (hierin zijn uitgangspunten voor de strafmaat neergelegd) en naar uitspraken van andere rechtbanken en gerechtshoven. Hieruit blijkt dat bij een vergelijkbare mate van schuld (roekeloosheid) in veel gevallen een gevangenisstraf van lange duur is opgelegd.

De door de officier van justitie geëiste gevangenisstraf van zes jaar vindt de rechtbank, ook in het licht van deze rechtspraak, veel te hoog.

Dit bericht is 2421 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief