Archieven

Dit bericht is 901 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK – Het terras naast het Cultuurhuis in het centrum van Krimpen aan de Lek was vorig jaar een groot succes. Niet alleen inwoners vinden het gezellig om hier bij elkaar te komen, maar ook toeristen op weg naar of van Kinderdijk.

Dit jaar gaf de gemeente opnieuw toestemming om een terras te plaatsen. De vrijwilligers van het Cultuurhuis vonden het plein echter wel heel erg versteend en ongezellig. Daarom vroegen zij toestemming om een geveltuin aan te leggen langs de gehele muur van de bibliotheek.

Na akkoord van de gemeente wilde iedereen zo snel mogelijk aan de slag om het ontwerp van een half jaar geleden uit te voeren. Maar ook deze cultuurinstelling heeft weinig geld meer in kas. Daarom werd besloten de beplanting die moet wijken voor de bouw van gebouw ‘De Waag’ opnieuw te gebruiken voor het vergroenen van het plein.

Met de hulp van een graafmachine en vele mannen met scheppen werden heel veel planten verplaatst. Daarnaast kregen ze enkele planten van Groencentrum Slingerland, voor losse potten tussen het terras.

“Het is nu al een leuk gezicht, maar over een paar maanden kan je genieten van margrieten, rode zonnehoed, plonis russeliana, vrouwenmantel, vlinderstruiken, kamperfoelie, druiven, stokrozen en veel meer” aldus bestuurslid Yvonne Metaal van het Cultuurhuis. “Regenwater kan zo ook beter worden vastgehouden, daarmee wordt het plein iets meer klimaatbestendig. We hebben nog wel de wens om wat meer bomen te planten op het plein, zodat er ook verkoeling is in de hete zomer. Maar hoe dan ook, dit is een mooi begin. We nodigen de mensen uit om het met eigen ogen te komen zien.”

Dit bericht is 901 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief