Archieven

Dit bericht is 2054 keer gelezen

AMMERSTOL – Voor de kerstvakantie was door een aantal kinderen op basisschool ‘De Kromme Draai’, het plan opgepakt om de opbrengst voor het inzamelen van kerstbomen, te doneren aan KiKa, kinderen kankervrij. Dat de gemeente dit jaar geen geld gaf per ingezamelde kerstboom, heeft er niet voor gezorgd dat de actie werd afgeblazen.

Een van de ouders, Roland van Herk, legt uit: “De gemeente geeft ieder jaar 50 eurocent per ingezamelde kerstboom. Door de coronamaatregelen kwam dit te vervallen. Toen moesten we snel schakelen want de kinderen waren al langs de deuren gegaan om de actie te promoten.  We hebben besloten om het inzamelen van de kerstbomen door te laten gaan. Vrijwel iedereen in het dorp en zeker de kinderen waren enthousiast over de actie. Zelfs mensen met een kunstboom gaven een bijdrage.”

Eindresultaat is dat nagenoeg alle kerstbomen in Ammerstol zijn ingezameld. Roland vertelde aan RTV Krimpenerwaard dat er ruim 1.200,- euro is ingezameld. Een anonieme ondernemer was zo onder de indruk van de actie, die heeft  de opbrengst verdubbeld. Het uiteindelijk bedrag, overgemaakt aan Kika is totaal 2.450,- euro.

Roland van Herk is komende zaterdagmiddag tussen 12.00 en 14.00 uur te gast in de radio-uitzending om verdere details van deze mooie actie toe te lichten.

Dit bericht is 2054 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief