Archieven

Dit bericht is 3567 keer gelezen

SCHOONHOVEN – De oorspronkelijke plannen voor het AZS-terrein bestonden in Schoonhoven uit 40 appartementen en 22 koopwoningen. Dit plan kreeg veel kritiek en de omgeving voelde zich nauwelijks betrokken.

Het plan werd teruggetrokken en is inmiddels aangepast, waarbij de omwonenden, de historische vereniging en Het Bastion zijn betrokken. Het gevolg hiervan is dat er nu 37 appartementen voor Gemina-SVG, veertien twee onder één kapwoningen en een losstaande woning komen.

In een toelichting laat wethouder De Wit weten dat er goed is geluisterd naar de kritiek op het vorige plan en dat hij blij is met de plannen die nu gemaakt zijn. Hij acht de kans groot dat de raad akkoord gaat met het nieuwe plan. Tegen de huidige plannen is slechts één zienswijze ingediend. Die ging over de hoogteverschillen op het terrein. De politieke partijen hebben het plan ingezien en de reacties zijn positief.

De Wit denkt dat het plan nu een grote kans van slagen heeft. Het wordt een wijk met koopsommen voor de woningen vanaf 450.000 euro. De woningen zullen energiezuinig en levensloopbestendig zijn, bovendien worden ze voorzien van zonnepanelen. De verwachting is dat er begin 2020 kan worden begonnen met de bouw.

Dit bericht is 3567 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief