Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 874 keer gelezen

motorenKRIMPENERWAARD – De bewonersactiegroep Geluidoverlast Motorfietsen in de Krimpenerwaard, gemeente Krimpenerwaard, politie en de Motorrijders Actie Groep (MAG) nemen de komende maanden gezamenlijk actie tegen geluidoverlast van motoren.

De actie bestaat uit het plaatsen van spandoeken met de tekst: ‘Welkom maar, mag het iets zachter?’ op negen verschillende plaatsen in de gemeente Krimpenerwaard; een informatiekaart over de Krimpenerwaard en het belang en waarde van het geluid van de stilte; een informatiestand bij de pont in Schoonhoven om aandacht voor het probleem te vragen op 9 en 10 juni.

Bewoners van de Krimpenerwaard ervaren, vooral op mooie dagen, veel hinder van bulderende motoren, stelt Tony Hardenberg van de ‘Actiegroep Geluidoverlast Motorfietsen in de Krimpenerwaard’. “Veel motorrijders hebben geen idee dat ze overlast veroorzaken voor grote groepen inwoners van de Krimpenerwaard.”

Via de campagne worden de motorrijders gevraagd om niet in grote groepen te rijden, te rijden met lage toeren en geen toertochten te houden door stiltegebieden.

Hardenberg: “Wij hebben niets tegen motorrijders die genieten van het prachtige landschap in de Krimpenerwaard. Waar het ons om gaat zijn de grote groepen bulderende motoren waardoor je elkaar niet meer kunt verstaan en het gesprek moet staken. Het gebeurt op een stralende dag geregeld dat wij het ‘asociale geraas’ van motoren al kilometers ver horen aankomen.”

Volgens Gerwin Batten, voorzitter van de belangenvereniging voor motorrijders MAG, gaat het om een relatief kleine groep motorrijders, die het voor de anderen verpesten. “De MAG heeft als doel om motorrijders in vrijheid en veilig van hun motor te laten genieten, maar zonder dat anderen daar last van hebben. Dat gaat zowel om snelheid als om geluid. Wij willen voorkomen dat dit soort gebieden door overlast voor motorrijders afgesloten worden.”

Wethouder Bert Bening van de gemeente Krimpenerwaard beaamt dat gemeente klachten krijgt van inwoners over geluidsoverlast van motoren. “Omdat wij willen dat iedereen geniet van de Krimpenerwaard, hebben wij met elkaar deze campagne bedacht. We gunnen de motorrijders een prachtige rit door de Krimpenerwaard, maar vragen hen om met lage toeren en niet in groepen te rijden. Zo kunnen de bewoners genieten van hun omgeving en rust.””

Klachten over geluidsoverlast kunnen gemeld worden op de website van de gemeente en van de politie.

Dit bericht is 874 keer gelezen

Deel dit:

2 Reacties op Gezamenlijke aanpak geluidoverlast motoren Krimpenerwaard

  • Kansloos zijn die mensen 80+ snappen ze het niet en worden wij motor rijders niet begrepen. Ga wat met je pensioen doen en laat ons rijden🥂

  • Prima plan! Wij wonen vlak aan een straat die dood loopt voor motorvoertuigen maar niet voor fietsers en bromfietsers. Echter staat er een het begin van de straat al een bord dat de straat over 600 meter dood loopt. Dat bord wordt vaak genegeerd tot vlak voor ons huis waar een bord staat dat de straat doodloopt over 400 meter. Op mooie dagen staan er meerdere keren uur groepen motoren voor de deur om te keren met alle geluidsoverlast tot gevolg. Normaal buiten zitten en een gesprek voeren lukt niet. Bewegwijzering zou beter kunnen. Ik ben niet tegen motorrijders, ook omdat zij zich wel netjes aan de snelheid houden. Maar al niet te spreken over wielrenners… wielrennen (in groepen) zouden ze helemaal moeten verbieden. Geluidsoverlast in mindere mate (afgezien van het geschreeuw) maar aso’s die hun neus legen en met grote snelheden door 30km zones sjeezen. Maar dat is weer een andere discussie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief