Archieven

Dit bericht is 7778 keer gelezen

LEKKERKERK – De voorbereiding en uitvoering duurden meer dan twee jaar, maar per 1 juni konden zij dan toch hun eigen huisartsenpraktijk betrekken. Het artsenechtpaar Diederik Meenks en Leny Schoof verhuisde van hun praktijkruimte in de Burgemeester van der Willigenstraat naar de Wilhelminastraat 2c.

In hun voormalige onderkomen hadden ze te weinig ruimte om hun ambities te realiseren en dus waren ze al langer op zoek naar een andere locatie. Die vonden zij in de voormalige winkel en werkplaats van fietsenhandelaar Hoogenboezem die enkele jaren geleden stopte met zijn activiteiten. Om het pand om te bouwen naar een gezondheidscentrum was een ingrijpende verbouwing nodig. Dat is prima gelukt!

Hier en daar staan nog wat verhuisdozen met inhoud, er moeten nog wat wandversieringen worden opgehangen en nog een paar kasten in elkaar worden gezet, maar de dokters kunnen hun patiënten welkom heten in een ruime en schitterende omgeving.

Meer vierkante meters
“We hebben deze stap in goed overleg met onze collega’s van huisartsenpraktijk Van der Sanden en Van der Have gezet”, vertellen dokter Meenks en dokter Schoof. “Onze verhuizing betekent dat zij ook meer vierkante meters tot hun beschikking hebben gekregen”

Diederik Meenks begon zijn loopbaan in Lekkerkerk in 2010 in dienst van het huisartsenechtpaar Janssen. Na twee jaar nam hij samen met zijn echtgenote Leny Schoof de praktijk over en samen breidden zij hun activiteiten langzaam maar zeker uit naar een praktijk die, behalve twee huisartsen, vier assistenten, twee praktijkondersteuners en twee psychologen telt, die ieder hun eigen taken vervullen in de praktijk.

De assistenten maken niet alleen de afspraken maar kunnen ook bloeddruk meten, hechtingen verwijderen, injecties geven en oren uitspuiten om maar wat te noemen. De praktijkondersteuners begeleiden onder andere patiënten met suikerziekte, hart- en vaatziekten en longaandoeningen en de psychologen nemen patiënten met psychische klachten onder hun hoede. In hun nieuwe onderkomen hebben al die medewerkers hun eigen praktijkruimte naast de onderzoeksruimte en behandelkamers.

Breed scala
Niet voor niets wordt het gebouw aan de Wilhelminastraat omgedoopt tot ‘gezondheidscentrum De Polder’. Want naast de huisartsenpraktijk op de benedenverdieping is er op de eerste etage ruimte gecreëerd voor andere zorgaanbieders. Inmiddels zijn een diëtiste, een psychologenpraktijk, een fysiotherapeut en De Vierstroom er hun intrek aan het nemen en er is ruimte voor nog meer. “We kunnen onze patiënten en die van de praktijk van de collega’s daardoor een breed scala aan medische zorg aanbieden.”

Voor het verkrijgen van medicijnen worden de patiënten als vanouds doorverwezen naar de apotheek aan de Burgemeester van der Willigenstraat. “Dat is maar 150 meter hiervandaan, dus er is geen enkele reden om hier een tweede apotheek in te richten.”

Coronacrisis
De coronacrisis heeft in de praktijk van Meenks & Schoof natuurlijk ook sporen nagelaten, maar inmiddels werken de artsen weer volgens het nieuwe normaal. Patiënten die een afspraak willen maken wordt gevraagd naar luchtwegklachten, hoesten, verkoudheid of koorts. Hebben zij dat allemaal niet dan zijn ze welkom. Twijfelt de assistente, dan worden zij zo nodig doorverwezen naar de Nood HAP in Gouda, die is ingericht om mensen met aan corona gerelateerde klachten te ontvangen. “Om wat meer tijd te nemen om even bij te praten met onze patiënten plannen we voorlopig geen zes maar vier afspraken per uur in.”

Een spetterend openingsfeest zit er onder de gegeven omstandigheden niet meteen in. “We zijn gewoon begonnen en hopen dat onze cliënten zich hier net zo thuis gaan voelen als wij na een week al doen” lachen Diederik Meenks en Leny Schoof tot besluit.

Dit bericht is 7778 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief