Archieven

Dit bericht is 1039 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Tijdens werkdagen wordt het Gezondheidscentrum aan de Groenendaal merendeels bezocht door plaatsgenoten met fysieke of mentale klachten. Behalve alle Krimpense huisartsen houden ook allerlei andere organisaties en instellingen die zich met lichamelijke, geestelijke of maatschappelijke zorg bezighouden er spreekuur.

Er zijn ook een apotheek en een polikliniek van het IJssellandziekenhuis gevestigd. Alle zorg onder één dak, was de gedachte toen de plannen voor het Gezondheidscentrum werden ontwikkeld. En dat bleek een schot in de roos. De lijnen zijn kort waardoor de hulpverleners en specialisten elkaar snel weten te vinden. De patiënten hebben daar baat bij omdat ze, als het nodig is, meteen bij een andere deur kunnen aankloppen.

Vandaag waren het geen patiënten, maar belangstellenden die het Gezondheidscentrum een bezoekje brachten. Het is inmiddels tien jaar geleden dat het gebouw werd geopend en dat was reden om een Open Dag te organiseren. Alle in het centrum gevestigde instanties deden mee en ook rondom het gebouw presenteerden verschillende zorgverleners zich. Daaronder Synerkri, die zich vooral met het welzijn van de jeugd in Krimpen aan den IJssel bezighoudt en de Belbus die dagelijks senioren van huis naar het Gezondheidscentrum en weer terug vervoert.

Het thema vandaag was mobiliteit en daar hadden alle deelnemers ieder op hun eigen manier op ingespeeld. Er waren demonstraties van loopfietsen, e-bikes, de Carver, scootmobielen en andere middelen waarmee ouderen en mensen met een beperking zich veilig binnens- en buitenshuis kunnen blijven verplaatsen.

Kinderen konden meedoen aan een speurtocht langs alle stands. Een slimme opzet, want daardoor werden de ouders achter hun kinderen aan langs alle deelnemende organisaties gevoerd waar zij in gesprek konden met de medewerkers. Zolang hun kroost het geduld om even te wachten kon bewaren natuurlijk. Maar dat pakte goed uit en alle deelnemers hadden er plezier in. Voor de kinderen die de speurtocht met succes wisten te voltooien wachtte een presentje.

Namens het gemeentebestuur bezocht wethouder Anthon Timm de Open Dag in het Gezondheidscentrum. Bij de stand van Ways2go hield hij halt om een prijs uit te reiken. Ways2go organiseert een reisuitdaging voor mensen die regelmatig over de Algeracorridor reizen. Deelnemers verzamelen punten als ze tijdens de spits op een andere wijze dan met de auto de Algerabrug passeren of alleen buiten de spits rijden. Deze maand was de 18-jarige Karlijn de gelukkige winnares, Ze was er zelf niet omdat ze moest werken, maar haar vader nam met veel plezier de prijs in ontvangst. Een mand met paaseitjes, cadeaubonnen ter waarde van 150 euro en een donatie aan de stichting KiKa ter waarde van vijftig euro. “Een mooie prijs”, aldus de vader, die beloofde alleen de eitjes voor zichzelf te houden en de bonnen aan zijn dochter te zullen geven.

Dit bericht is 1039 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief