Archieven

Dit bericht is 1051 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Sinds het nieuws bekend werd dat de GGD’en alle 18+’ers gaan boosteren, staat de telefoon bij de GGD Hollands Midden roodgloeiend. “Het is hartverwarmend om te ervaren hoeveel mensen ons willen helpen op de vaccinatielocaties. Inmiddels hebben wij voldoende medewerkers om onze locaties te bemensen”, laat de GGD weten.

De opgave waar de GGD voor staat is erg groot. “Een van de grote zorgen was het rondkrijgen van voldoende medewerkers. De GGD Hollands Midden dacht na over het afschalen van reguliere werkzaamheden. Dat is gelukkig niet nodig. Want direct nadat het nieuws bekend werd boden vele mensen zich aan om ons te komen helpen.”

Alle honderden mensen die zich hebben aangemeld en kunnen worden ingezet hebben bericht van de GGD ontvangen. “Mensen die nu nog op de lijn komen worden doorverwezen naar de website GGD Reservisten waar de actuele vraag aan personeel van alle GGD’en te vinden is.”

Iedereen die bij de GGD Hollands Midden wordt ingezet volgt een opleiding en een meelooptraject voordat ze zelfstandig worden ingezet. Die opleidingen staan gepland voor volgende week en de week erna. Op die manier hoopt de GGD de nieuwe medewerkers klaar te hebben staan zodra de nieuwe vaccinatielocaties opengaan.

Naast personeel is het ook essentieel om voldoende priklijnen te hebben om de enorme hoeveelheid aan mensen te kunnen boosteren. Om dit voor elkaar te krijgen is het nodig om nieuwe locaties te openen. “Wij zijn dankbaar dat de gemeenten alles op alles zetten om locaties beschikbaar te stellen.”

Een van de eerste locaties die opengaan is zalencentrum De Waard in Bergambacht op 27 december. Je kan er alleen op afspraak terecht voor een boosterprik. Een afspraak maken kan op www.coronavaccinatie-afspraak.nl.

Dit bericht is 1051 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief