Archieven

Dit bericht is 856 keer gelezen

REGIO – Vanwege de grote verkeersdrukte die zaterdag is ontstaan, heeft de GGD Hollands Midden besloten per direct te stoppen met de boosterprik op vrije inloop. Het besluit is genomen op advies van de Veiligheidsregio.

Al zaterdagochtend vroeg stonden er lange files op de wegen rondom de vaccinatielocaties in Hollands Midden. Duizenden mensen uit het hele land sprongen in de auto in de hoop op een boosterprik zonder afspraak. “Omdat dit tot gevaarlijke verkeerssituaties leidde, is besloten te stoppen met booster op vrije inloop”, laat de GGD weten. “Het is dus niet meer mogelijk om zonder afspraak langs te komen.”

Als er in de komende tijd plekken beschikbaar zijn, wil de GGD die via maatwerk invullen. “We willen vanaf deze week een sms-bericht versturen aan mensen uit de regio die nog geen afspraak gemaakt hebben, maar wel in de leeftijdscategorie vallen die aan de beurt is voor de booster. De mensen die een sms-bericht hebben ontvangen, en met hun ID-bewijs kunnen aantonen dat ze inderdaad aan de beurt zijn, kunnen naar de vaccinatielocatie toegaan om een booster te ontvangen.”

Op zaterdag 4 december zijn er in totaal 2110 boosterprikken op vrije inloop gezet.

Dit bericht is 856 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief