Archieven

Dit bericht is 1970 keer gelezen

SCHOONHOVEN – De GGD Hollands Midden voert sinds het eerste ziektegeval van hepatitis A in Schoonhoven bron- en contactonderzoek uit. Uit dit onderzoek is nu gebleken dat er bij een peuterspeelzaal en een (andere) peuteropvanglocatie in Schoonhoven een kind besmet is met hepatitis A.

Ook bij een middelbare school in Gouda blijkt een leerling besmet te zijn. In alle gevallen geldt dat er een relatie te leggen is met de eerste hepatitis A besmetting, bij enkele leerlingen op basisschool De Vlieger in Schoonhoven. Dit kwam donderdag 16 januari aan het licht.

De GGD Hollands Midden heeft direct maatregelen genomen en de leidsters van de peuterspeelzaal preventief gevaccineerd tegen hepatitis A, en hygiëneadvies gegeven. De medewerkers en de kinderen van de andere peuteropvang die kans op besmetting lopen, worden vrijdag gevaccineerd.

Extra maatregelen
Alle ouders van de peuters zijn hierover door de GGD geïnformeerd. Alleen personen die mogelijk een risico hebben gelopen worden gevaccineerd. “Kinderen van ouders die geen brief hierover hebben ontvangen, lopen geen kans besmet te zijn door een van de zieke kinderen”, schrijft de GGD op haar website.

Ook de ouders van de leerlingen van de middelbare school zijn door de GGD geïnformeerd. “Zij worden niet gevaccineerd, omdat er in de directe omgeving van de kinderen geen verdere besmetting is ontdekt. Op de middelbare school letten leerlingen ook beter op hun hygiëne en is de kans op verspreiding daarom kleiner dan op een basisschool met hele jonge kinderen.”

Woensdagochtend zijn ruim tweehonderd kinderen en medewerkers van basisschool De Vlieger gevaccineerd. “De vaccinatiesessie verliep soepel en snel. De sfeer was goed en rustig. Ouders met vragen konden terecht bij de artsen van de GGD Hollands Midden die ter plekke waren.”

Voor meer informatie en veel voorkomende vragen en antwoorden zie de website van de GGD Hollands Midden.

Dit bericht is 1970 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief