Archieven

Dit bericht is 2176 keer gelezen

GOUDA – Het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda bereidt zich met ‘man en macht’ voor op een grote toestroom van coronapatiënten.

Patiënten die klachten hebben zoals koorts en verkoudheidsklachten, en dus misschien besmet zijn met het coronavirus, komen via een andere ingang het ziekenhuis binnen. Er is voor hen een aparte wachtkamer ingericht. Deze patiënten dragen voor de zekerheid een mondkapje.

Tevens komt er een speciale huisartsenpost voor patiënten die mogelijk besmet zijn met het coronavirus en maakt het ziekenhuis een aparte verpleegafdeling klaar waar besmette patiënten behandeld kunnen worden. De capaciteit van de afdeling Intensive Care wordt uitgebreid met extra bedden met beademingsapparatuur.

“Wij moeten ingrijpende maatregelen nemen die ons allemaal raken. Denk hierbij aan het afzeggen van geplande, niet spoedeisende operaties of het beperken van bezoek”, schrijven de Raad van Bestuur en Vereniging Medische Staf in een gezamenlijke open brief.

Vervolgens: “Als ziekenhuis zijn we continu op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen: landelijk, regionaal en lokaal. In het nemen van onze maatregelen werken we nauw samen met andere organisaties zoals het RIVM, de GGD en de huisartsen. De maatregelen die wij nemen richten zich op het beperken van het besmettingsgevaar en het vergroten van de zorgcapaciteit. Waar mogelijk laten we onze reguliere zorg doorgaan. Soms op een andere manier, zoals telefonisch in plaats van in het ziekenhuis. En de spoedzorg, waaronder ook bevallingen, gaat natuurlijk ook door.”

Afsluitend: “We geloven erin dat we alleen samen door deze situatie heen komen. We hopen en verwachten dan ook dat iedereen meewerkt en zich aan de hygiëne- en andere maatregelen van het ziekenhuis houdt. Niet alleen voor hen zelf, maar vooral ook voor elkaar.”

Dit bericht is 2176 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief