Archieven

Dit bericht is 2110 keer gelezen

LEKKERKERK – In het Loetbos bij Lekkerkerk is deze week een kunstwerk van een gigantische mol geplaatst. De mol, een dier dat veel voorkomt in Krimpenerwaard, is te vinden achter de Hendrikshoeve.

Het plaatsen van de mol was een hele onderneming. Het kunstwerk van 2 meter 70 hoog en 3 meter lang, weegt 800 kilo en moest op een dieplader vanuit Oost-Nederland naar Krimpenerwaard vervoerd worden. Een bijzonder gezicht, een mol met convoi exceptionnel over de snelweg.

De opknapbeurt van het Loetbos is bijna afgerond. Zo is in het Loetbos ook het nieuwe toiletgebouw bijna klaar, evenals de overdekte zitplaatsen die ‘het hoedje van het Loetje’ genoemd worden. Na de zomer wordt een feestelijke afsluiting van het project in het Loetbos en Krimpenerhout georganiseerd.

De werkzaamheden vormen onderdeel van de Kwaliteitsimpuls Groenalliantie Midden-Holland die als doel heeft de recreatiegebieden in het Groene Hart beter te laten aansluiten bij de wensen van de huidige recreant. De provincie Zuid-Holland draagt financieel bij aan de kwaliteitsimpuls. Staatsbosbeheer is als beheerder verantwoordelijk voor de uitvoering van de werkzaamheden.

Dit bericht is 2110 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief