Archieven

Dit bericht is 2889 keer gelezen

GOUDERAK – Een auto met staalborstels rijdt 16, 17, 18 en 25 oktober op de Kattendijk en Middelblok om de weg ruw te maken.

De hele lengte van de dijkweg tussen de Lageweg en Zuidwestelijke randweg wordt aangepakt om te voorkomen dat auto’s van de weg in Gouderak glijden.

Doorgaand verkeer kan hinder ondervinden van deze werkzaamheden. De wachttijd kan oplopen tot twintig minuten. Als hulpdiensten er langs moeten, wordt daar meteen ruimte voor gemaakt. Bij de uitvoering wordt gebruik gemaakt van een rijdende afzetting. Daarnaast zijn twee verkeersregelaars aanwezig die het verkeer langs de werkzaamheden kunnen leiden.

Op woensdag 16 oktober beginnen de werkzaamheden (om ongeveer 8.30 uur) vanaf het voetbalveld op de Kattendijk. De aannemer werkt vanaf de Kattendijk in de richting van de Lageweg/IJsseldijk Noord en vervolgens terug richting voetbalveld. Daarna wordt vanaf de Kattendijk 137a (het tussenliggende deel is al gedaan) in de richting Gouderak gewerkt. Hoe laat dat precies is, hangt van de voortgang af.

Op donderdag 17 oktober wordt vanaf de Zuidwestelijke randweg richting Gouderak gewerkt. In eerste instantie wordt het asfalt in de bochten opgeruwd.

Op de vrijdagen (18 en 25 oktober) worden de rechte delen aangepakt. Er wordt gewerkt tussen 8.30 en 17.00 uur.

De afgelopen maanden raakten meerdere auto’s van de dijk. Ook fietsers en scooterrijders gingen regelmatig onderuit. Vooral na een regenbui was het asfalt spekglad. Uit onderzoek van het hoogheemraadschap bleek dat de gladheid wordt veroorzaakt door gladgeslepen steentjes. Na het ruw maken van het wegdek moeten de problemen met de gladheid tot het verleden behoren.

Dit bericht is 2889 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Glad asfalt met borstels ruw gemaakt

  • Pakkans van snelheids maniakken vergroten Is effectiever. Er wordt in de bochten ingehaald en fietser zijn vogelvrij. de dijk en de dorpsstraat zijn ondanks wat aanpassingen nog steeds niet geschikt voor het zware verkeer dat nu gebruikt maakt van deze route. T

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief