Archieven

Dit bericht is 618 keer gelezen

glazenhuis1OUDERKERK A/D IJSSEL – Deze zeven dames zetten zich enorm in voor het welzijn van hun dorpsgenote Maureen. Onder hen haar moeder, haar zus Manouk en haar vriendin Daniëlle. De andere vier voelen zich betrokken bij het welzijn van de 21-jarige patiënte en samen willen zij iets doen om het leven van Maureen weer op de rit te krijgen.

Wat is er aan de hand? Maureen lijdt aan een chronische vorm van de ziekte van Lyme. Waarschijnlijk heeft zij die opgelopen door een beet van een teek zo’n tien jaar geleden. Aanvankelijk had ze er niet zoveel last van, ze deed haar opleiding, deed veel aan sport, waaronder volleybal en leefde een leven zoals al haar leeftijdsgenoten. Maar een jaar of vier jaar geleden werd ze echt ziek.

Chronische vermoeidheid leidde er toe dat ze inmiddels twintig of meer uren per dag in bed doorbrengt. Ze kan niet anders. Een oplossing is er niet. Althans niet in Nederland. Want er zijn geen artsen die deze vorm van de Ziekte van Lyme kunnen behandelen en geen zorgverzekeraars die een behandeling willen vergoeden.

Samen met haar moeder zocht Maureen naar een arts die wel een oplossing lijkt te kunnen bieden. Een arts in België, maar die wordt door de zorgverzekering niet vergoed. Dus moesten zelf op zoek naar financiële middelen. De zeven dames richtten de stichting Maureen tegen Lyme op en proberen nu op allerlei manieren geld bij elkaar te brengen om de behandeling mogelijk te maken. “Ons doel is om Maureen weer een leven te geven waarin ze normaal kan functioneren.”

glazenhuis3

Glazen huis
Op vrijdag 7 en zaterdag 8 december organiseren de dames een glazen huis tijdens het WinterWonderland in Ouderkerk. Zus Manouk en vriendin Daniëlle sluiten zich er van vrijdag 16.00 uur tot zaterdag 22.00 uur in op om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Bezoekers kunnen spontaan een bedrag in de gleuf doen, maar kunnen ook hun nagels laten lakken, hun haren laten vlechten, kerstkaarten maken of tekenkaarten kopen. Uiteraard tegen betaling, want alles komt ten goede aan de behandeling van Maureen. “We hopen op een mooie opbrengst, want deze jonge meid verdient het niet om chronisch ziek verder te moeten leven.”

“Maureen, we gaan voor jou”, besluiten de dames hun betoog. Wie spontaan wil doneren kan dat op NL22RABO0332739244 t.n.v. Stichting Maureen tegen Lyme.

Dit bericht is 618 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief