Archieven

Dit bericht is 662 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Leerlingen van basisscholen de Groeiplaneet en het Octaaf hebben vrijdagochtend samen met wethouder Wubbo Tempel de Gemeenten4GlobalGoals-vlag gehesen. Ook ging de wethouder met de leerlingen in gesprek over de Global Goals.

“Met de vlag laten we zien dat we in onze gemeente ook staan achter zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen”, aldus Tempel. Die doelen zijn vastgesteld door de Verenigde Naties (VN). Groepen en organisaties uit de samenleving hebben hier aan mee gewerkt. Het is een wereldwijd gedeeld plan voor een wereld met een inclusieve en groene samenleving, waarin iedereen kan meedoen.

De komende tijd zal de gemeente regelmatig een Global Goal onder de aandacht brengen. Daarbij worden ook voorbeelden gegeven hoe de gemeente bijdraagt aan deze Global Goal. Krimpenaren kunnen een idee indienen om aan één van de goals bij te dragen. Zo maken ze kans op een bedrag van 750 euro om dit idee te realiseren. Tot en met de klimaatweek in oktober 2022 worden er drie winnende ideeën gekozen. Kijk hier voor meer informatie.

Dit bericht is 662 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief