Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1591 keer gelezen

LEKKERKERK – Stichting Dorpshuis Lekkerkerk heeft goede hoop dat zaal Amicitia voor het dorp behouden kan blijven als dorpshuis. “De gesprekken met de nieuwe eigenaar verlopen op een goede, constructieve manier en inmiddels zijn ook de gesprekken met de gemeente weer hervat”, laat Bert Lammens namens de stichting weten.

“Zoals eerder gemeld zijn we als initiatiefgroep Dorpshuis Lekkerkerk nu officieel een stichting geworden”, geeft Lammens aan. “Dit heeft ertoe geleid dat we nu gezien worden als een rechtspersoon en als een volwaardige gesprekspartner. In de afgelopen periode zijn er meerdere gesprekken gevoerd met gemeente, de nieuwe eigenaar van Amicitia De Langen en Van den Berg, andere stichtingen en tal van andere instanties. Deze gesprekken werden vaak gevoerd samen met de de Stichting Bibliotheekgebouw Lekkerkerk. Dit heeft er inmiddels toe geleid dat het doel van de stichting om Amicitia te behouden als dorpshuis steeds meer kans van slagen krijgt.”

Het dorpshuis moet onderdak gaan bieden aan verenigingen, clubs, instellingen en andere organisaties. Lammens: “Het dorpshuis kan een ontmoetingsplaats worden voor alle lagen van de bevolking en kan op die manier een grote bijdrage leveren om de leefbaarheid van Lekkerkerk te vergroten.”

De stichting heeft de gemeente om een financiële ondersteuning gevraagd om onze plannen verder uit te werken.

Lammens: “De gemeente wil echter ook zien dat ons plan door een groot deel van de bevolking wordt gedragen. Wij hebben dit wel aangegeven, maar het bestuur wil dit ook op papier zien. Daarom willen we inwoners vragen om onze steunbetuiging in te vullen en aan ons te retourneren, zodat wij de gemeente kunnen overtuigen, dat ons plan gedragen wordt door een groot deel van de bevolking en dat een dorpshuis voor de kern Lekkerkerk een noodzaak is.”

Onderstaand de steunbetuiging die ingevuld kan worden verstuurd naar fam-lam@planet.nl.

Dit bericht is 1591 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief