Archieven

Dit bericht is 321 keer gelezen

 

Als ondernemer is het belangrijk om je privé vermogen te scheiden van het zakelijk vermogen. Zo kun je vele voordelen behalen die bedrijven ontvangen. Denk bijvoorbeeld aan het betalen van minder belasting. Om dit te krijgen, is het wel belangrijk om de privé en zakelijke financiën goed van elkaar te scheiden. Om dit te doen, is het belangrijk om een zakelijke rekening te nemen. Echter kan het nemen van een zakelijke rekening best wat geld kosten. Verschillende banken zullen verschillende kosten hebben voor een zakelijke rekening. Het kiezen van de beste bank kun je niet doen door er slechts eentje te vinden die goedkoop is. Hier zal je te weten komen waar je op moet letten bij het kiezen van een goede goedkope zakelijke rekening.

 

Waarom je moet kiezen voor een zakelijke rekening

Voordat er wordt gekeken naar het vinden van een goede zakelijke rekening, is het natuurlijk belangrijk om te weten waarom je eigenlijk een zakelijke rekening nodig hebt. De hoofdrede waarom je een zakelijke rekening nodig hebt, is natuurlijk dat je de zakelijke financiën kunt scheiden van de privé financiën. De boekhouding voor bedrijven moet ieder jaar geregeld worden. Met een zakelijke rekening zorg je ervoor dat de boekhouding sneller gedaan kan worden. Dit is handig voor de boekhouder wanneer je de boekhouding uitbesteedt. Maar het is ook handig voor wanneer je zelf de boekhouding doet. Je hoeft namelijk minder te zoeken naar wat eigen onder de zakelijke financiën valt. Een zakelijke rekening kan makkelijk gekoppeld worden aan de boekhouder. Op deze manier of je minder informatie aan de boekhouder te verstrekken waardoor je veel minder moeite hoeft te doen om de boekhouding in orde te krijgen.

 

Let op de maandelijkse kosten

Een goede start om een goede goedkope zakelijke rekening te vinden is door te kijken naar de maandelijkse kosten. Het openhouden van een rekening komt namelijk met maandelijkse kosten. De kosten kunnen per bank erg uiteenlopen. Meestal is het zo dat je in het begin vrij weinig maandelijkse kosten hebt. Soms is het zelfs zo dat er helemaal geen maandelijkse kosten zijn in het beginnen. In het tweede jaar zie je vaak dat je wel de volledige kosten moet betalen. Het is dus vooral belangrijk om naar de kosten van het tweede jaar te kijken om de kosten te bepalen. De maandelijkse kosten kunnen ook uitgedrukt worden in jaarlijkse kosten. Deze kosten kun je zien als vaste kosten. Het maakt niet uit wat je met je account doet, deze kosten blijven vast en moet je iedere maand of ieder jaar weer betalen.

 

Kijken naar de transactiekosten

De goedkoopste rekening vinden kun je niet zomaar door alleen naar de vaste kosten te kijken. Sommige rekeningen kunnen zelfs geen vaste kosten rekenen. Je zou kunnen denken dat het daardoor een goede keuze is. Maar dit soort rekeningen kunnen erg hoge transactiekosten rekenen. Bij intensief gebruik van een rekening kun je daardoor torenhoge kosten oplopen. Dit wil je natuurlijk niet hebben. Naast de vaste kosten van een zakelijke rekening is het dus ook belangrijk om te kijken naar de transactiekosten. De transactiekosten worden opgedeeld in meerdere aspecten. Zorg ervoor dat je inzicht krijgt in alle verschillende soorten transactiekosten die met een zakelijke rekening kan komen. Bij goedkoop een zakelijke rekening openen moet je dus zowel letten op de vaste kosten als de transactiekosten.

Dit bericht is 321 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief