Archieven

Dit bericht is 899 keer gelezen

Foto: VVV Gouda

REGIO- ‘Weer samen’ is het thema van de 67e editie van Gouda bij kaarslicht. Aanstaande vrijdag is het, na twee jaar niet, eindelijk weer zover. Het programma wordt om 14.00 afgetrapt met een openingsconcert in de Goudse Schouwburg. Dit is tevens de starttijd voor het middagprogramma op verschillende locaties binnen en op straat in de Goudse binnenstad en op de Markt.

Vanaf 19.00 uur start het centrale programma bij de boom het traditionele hoogtepunt van Gouda bij kaarslicht. De Markt is dan volledig door kaarslicht verlicht in de huizen en winkels, met als stralend middelpunt ons Gotische stadhuis met achter de ramen 1.500 kaarsen.

Het programma is een combinatie van samenzang, muziek, het kerstverhaal en speeches van de kinderburgemeester en burgemeester van Gouda en de (loco-)burgemeester van Kongsberg. De grande finale is natuurlijk de ontsteking van de lichtjes in de boom. Na de ceremonie bij de boom kunt u nog genieten van de programma’s op verschillende locaties tot ongeveer 22.00 uur. Bekijk het volledige programma in het digitale programmaboekje.

Programma Goudse Schouwburg
Ook in de Goudse Schouwburg is er deze dag een vol programma. Om 14.00 uur begint het traditionele openingsconcert door Gouda’s Harmonie De Pionier en Byorkester uit Kongsberg. Om 16.15 uur wordt dit stuk nogmaals gespeeld. De kleine zaal is een middag lang het toneel van de Goudse Popschool. De talenten sluiten ieder optreden af met een bewerking van een bekende kerstsong.

Wie alles wil weten over de ins & outs van Gouda bij Kaarslicht is welkom bij een speciale editie van Goudse Gasten. Deze talkshow is vanaf 15.15 uur niet alleen te volgen in de grote zaal, maar ook thuis via een livestream. Geen zin om in een zaal te zitten? In de foyers zijn doorlopend live optredens te zien, bovendien zijn de bars open voor een (kerst)versnapering.

Gouda’s eerste eigen kersthit
Vanaf 21.00 uur is het moment waar iedereen op heeft gewacht: De X-mas Sing-a-long in de grote zaal. Met een dampende liveband en te gekke solisten komen alle grote kersthits en kerstclassics zoals ‘All I want for christmas’, ‘Last Christmas’ voorbij. Maar de band gaat ook iets bijzonders doen. Samen met de zaal gaat de band de eerste Goudse kersthit maken. De avond wordt swingend afgesloten met een Christmas-disco-afterparty met DJ Seb.

Het programma is terug te vinden op www.goudseschouwburg.nl

Dit bericht is 899 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief