Archieven

Dit bericht is 1263 keer gelezen

GOUDERAK – Twee brandweerlieden in Gouderak hebben vrijdagavond alsnog hun koninklijke onderscheiding uitgereikt gekregen. Peter Boevé en Gijs Mourik zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Boevé (54), stopt na meer dan 30 jaar als vrijwilliger van het brandweerkorps Gouderak. Op 1 mei 1990 werd hij aangesteld als manschap. Tijdens zijn brandweercarrière volgde hij diverse opleidingen en scholingen tot het niveau Hoofdbrandwacht en was hij chauffeur/pompbediende. “Boevé heeft veel betekend voor kazerne Gouderak”, sprak burgemeester Cazemier bij de uitreiking. “Hij was een waardevolle en betrouwbare aanvulling voor het brandweerkorps.”

Pieter Boevé was daarnaast onder meer voorzitter van de personeelsvereniging ‘Altijd Paraat’. Ook is hij al vele jaren voorzitter van de Oranjevereniging in Gouderak.

Mourik (46), is ruim 22 jaar in dienst van de vrijwillige brandweer Gouderak. In deze periode stond hij 24/7 klaar voor de maatschappij en specifiek voor de Gouderakse gemeenschap en de omliggende kernen. Cazemier: “Hij is een betrokken en gedreven brandweerman. Hij heeft zich langdurig en intensief ingespannen en was van grote waarde voor de samenleving.”

Op 1 januari 1997 werd hij aangesteld als manschap. Tijdens zijn brandweercarrière volgde hij diverse opleidingen en scholingen tot het niveau Brandmeester en is hij naast bevelvoerder ook chauffeur/pompbediende.

Cazemier bracht hen al eerder telefonisch op de hoogte van het heuglijke nieuws. Vanwege coronamaatregelen kon er toen geen feestelijke bijeenkomst gehouden worden. Nu was dit moment daar wel.

Foto: Robert Coomans.

Dit bericht is 1263 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief