Archieven

Dit bericht is 593 keer gelezen

GOUDA – De langverwachte ijspret voor jong en oud op de schaatsbaan in het centrum van Gouda laat nog een jaartje op zich wachten. De actuele coronacijfers en aanhoudende onzekerheid zorgen ervoor dat de Goudse IJsbaan dit jaar niet kan doorgaan.

Midden in de voorbereidingen heeft organisator Grand Canyon Events in overleg met haar partners moeten besluiten dat het niet verstandig is om in deze roerige tijden een grootschalig en langdurig evenement te laten plaatsvinden.

Remko van der Hammen (directeur): “We konden weer! Na de aankondiging in september waren we dolblij met de loyaliteit van onze partners en sponsors, nog niet gesproken over de enthousiaste reacties van onze bezoekers. De winter zoals we deze het liefst hebben, weliswaar in een aangepaste vorm, kon gaan plaatsvinden. Echter in tijden van corona ben je als eventorganisator extra alert. Juist deze tijden vragen om daadkrachtige beslissingen waar nodig. We zijn betrokken bij de zorg en het welzijn van de gehele maatschappij en helaas gaat deze onzekere tijd niet hand in hand met een evenement van duizenden bezoekers.”

De sfeervolle periode van de Goudse IJsbaan rondom het stadhuis is dé tijd van het jaar. Mensen komen hiervoor vanuit de hele regio en zelfs het hele land naar Gouda toe. Het evenement is samen met Gouda bij Kaarslicht de kick-off van een bijzondere saamhorige periode. De ijsbaan is gedurende vier weken het centrale middelpunt van de Goudse winter.

Niets liever had de organisatie dan ook gewild dat de Goudse IJsbaan door kon gaan. Van der Hammen: “Alle inspanningen en voorbereidingen zijn uiteraard niet voor niets en zullen worden doorgezet naar volgend jaar. Zet met een watervaste marker woensdag 21 december 2022 tot en met zondag 15 januari 2023 alvast in de agenda, want we gaan er óók dan gewoon weer volledig voor.”

Dit bericht is 593 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief