Archieven

Dit bericht is 780 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Edelsmid Mariëtta van Bokhoven opende ruim twintig jaar geleden de deuren van Hemels Goud aan de Varkensmarkt 4 in Schoonhoven.

In die tijd leerde Mariëtta menig student van Vakschool Schoonhoven de kneepjes van het vak. Eén van hen week niet meer van Mariëtta’s zijde. Het is Anoek Huisman met haar eigen label, Goudsmederij Fijn. Vanaf 2022 gaan zij dit ook aan de buitenzijde van het pandje uitstralen: hier kun je terecht voor de collecties van twee vakvrouwen die elkaar goed aanvullen.

Anoek Huisman rondde in 2020 haar stage af. Maar zowel Mariëtta als Anoek wilde geen afscheid nemen van hun samenwerking achter de werkbank bij Hemels Goud. Anoek: “Na mijn ontzettend leuke stageperiode bij Hemels Goud heb ik mijn Vakschool-diploma gehaald en ben ik officieel goudsmid geworden. Meteen daarna maakte ik van Goudsmederij Fijn een officieel bedrijf, verzegeld met een eigen meesterteken en een lidmaatschap bij Goud- en zilversmidsgilde St. Eloy. Onze persoonlijke touch, zowel in onze werksfeer als in ons contact met klanten, sluit zo goed bij elkaar aan dat we besloten de twee labels onder één dak te houden.”

Signature
Mariëtta biedt al jaren een werkervaringsplek. “Dat vind ik enorm stimulerend en is bovendien belangrijk voor het voortbestaan van ons prachtige ambacht. De samenwerking met Anoek is Hemels Fijn”, vervolgt ze met een knipoog. “We hebben allebei echt een eigen signature en spreken daar diverse generaties mee aan.”

Dit bericht is 780 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief