Archieven

Dit bericht is 6048 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL – Gratis kleding klinkt te mooi om waar te zijn. Toch is het mogelijk bij ‘Boektiek 527’ aan de Vijverlaan. Achterin de tuin bij Janneke van der Heide staat een blokhut. Deze is ramvol met kleding in allerlei soorten en maten. Allemaal voor niks gekregen en het gaat ook gratis weer weg.

“Boetiek 527 is er voor iedereen die kleding nodig heeft. Ik ontvang de kleding gratis en zorg dat het netjes getoond wordt. Degene die kleding nodig hebben, die mogen het voor niets bij mij ophalen”, vertelt Janneke in de overvolle blokhut aan de Vijverlaan 527. Kleding uitzoeken in de avonduren is wat lastig omdat er is geen stroom en licht in de verkoopruimte is. De beperkte openingstijden zijn dan ook overdag of op afspraak.

Moderator
Janneke is moderator van de ‘Weggeefhoek *Voor Elkaar* Krimpenerwaard’. Dat betekent dat zij ondersteunt in onder andere het beheer van de gelijknamige facebookgroep die inmiddels ruim 2.200 actieve leden telt. Drijvende krachten achter de Weggeefhoek zijn Cobie en Dirk de Ridder uit Gouderak. “Met hen ben ik in contact gekomen doordat ik mij actief opstelde en ook tips gaf hoe zaken anders of beter konden. In overleg hebben zij gevraagd of ik moderator wilden worden. En daar heb ik ja op gezegd.”

Crisis
Het merendeel van de klanten die kleding uitzoeken in de boetiek hebben het over het algemeen wat minder breed. “Sommige mensen schamen zich daarvoor en durven dan niet te komen. “Doe dat niet”,  maakt van der Heide duidelijk. “Neem gerust contact met me op als je liever buiten de openingstijden langs wilt komen. Er zijn ook mensen die het via anderen laten ophalen. Uiteraard is dat mogelijk maar ik geef de voorkeur aan persoonlijk contact. Dan kan ik de mensen ook berichten als ik iets binnenkrijg waarvan ik denk dat ze het kunnen gebruiken. Mensen die in een crisissituatie zijn, bijvoorbeeld door brand, mogen altijd direct komen. Dan gaat de hut gelijk open.”

Uitbreiding
Het initiatief is ons duidelijk. Wat betreft locatie is het zeker niet ideaal. “Zolang we niet een gesponsorde locatie hebben doen we het met de blokhut”, geeft Janneke aan. Een kijkje in de hut leert ons dat de kleding keurig gesorteerd, schoon en geseald is. Vocht heeft dus geen invloed op de stof. Bedoeling is dat binnenkort een tweede locatie komt in Stolwijk. De moderator bruist van de energie: “Ik doe het met liefde, de dankbaarheid, het persoonlijk contact. En iedereen is blij, dat is toch het belangrijkste in het leven.”

Janneke van der Heide was afgelopen zaterdagmiddag te gast in de radiouitzending bij RTV Krimpenerwaard. Het gesprek is terug te beluisteren via uitzending gemist. 

 

Dit bericht is 6048 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief