Archieven

Dit bericht is 2742 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Martijn van de Weijer van streekvervoerder Arriva heeft maandag de symbolische eerste OV-Meedoenpas overhandigd aan de 94-jarige mevrouw Brouwer en aan wethouder Jan Vente. Met de pas kunnen ouderen met een laag inkomen gratis gebruik maken van het openbaar vervoer. Ook inwoners die meewerken aan een re-integratie- en/of inburgeringstraject kunnen met de pas met de bus naar hun (vrijwilligers)werk reizen.

Oudere inwoners van Krimpenerwaard met een inkomen tot maximaal 120 procent van de geldende bijstands- of AOW-norm (voor een alleenstaande gaat dit om maximaal 1.411,50 euro per maand) kunnen de pas vanaf heden aanvragen.

Zij kunnen gratis gebruik maken van openbaar vervoer tijdens de daluren in het gebied Zuid-Holland Noord. De doelgroep kan gebruik maken van alle bussen van Arriva in Zuid Holland én de buslijnen van Syntus die door de gemeente Krimpenerwaard lopen.

De welzijnsstichtingen kunnen de AOW-gerechtigden met een laag inkomen helpen met het aanvragen van de OV-Meedoenpas. De ouderen kunnen een aanvraagformulier ophalen bij de welzijnsstichting, maar het aanvraagformulier is ook te downloaden vanaf www.krimpenerwaard.nl/laaginkomen. Op deze website vindt de doelgroep ook meer informatie over de OV-Meedoenpas en de inkomensgrenzen.

Mevrouw Brouwer is erg blij met de OV-Meedoenpas. “Ik woon in Schoonhoven en ik kan nu met het openbaar vervoer naar Stolwijk of Bergambacht reizen als ik een uitvoering van een koor wil bezoeken. Ook ben ik van plan om met de bus naar een voorstelling in de Goudse Schouwburg te gaan.”

De OV-pas voor inwoners die deelnemen aan een re-integratie- en/of inburgeringstraject is een maatwerkvoorziening die door Sociale Zaken wordt toegewezen. Het is niet mogelijk voor inwoners om zelf een aanvraag in te dienen. De passen worden gefaseerd ingevoerd; wanneer een pas is toegekend, wordt een reisproduct voor het desbetreffende traject op de pas geplaatst.

Met de gratis pas kunnen de inwoners naar hun (vrijwilligers)werk reizen of kunnen ze activiteiten bezoeken die hen een stap dichter bij werk brengt (denk aan het volgen van een sollicitatietraining). Door de invoering van deze pas worden aanvragen en wijzigingen sneller afgehandeld en hoeven er achteraf geen reiskosten meer gedeclareerd te worden.

Dit bericht is 2742 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief