Archieven

Dit bericht is 1011 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Kinderboerderij Klein Boveneind in Krimpen aan den IJssel is een Wecycle-inleverpunt voor kleine apparaten. Tijdens de Nationale Recycleweek (11-17 oktober) ligt hier voor snelle inleveraars van een klein apparaat een cadeautje klaar, een gratis voorleesboekje: Sanne SuperPower, waarin kinderen en hun (groot) ouders alles leren over het opnieuw gebruiken van materialen.

Op 14 oktober is het voor de derde keer International E-waste Day. De hele week rondom deze dag is in Nederland uitgeroepen tot Nationale Recycleweek en zijn er acties en campagnes om de inzameling van elektronisch afval extra te stimuleren.

Nederland telt 13.000 Wecycle-inleverpunten. Ruim 180 van deze punten zijn kinderboerderijen. Hier kunnen mensen kleine afgedankte elektrische apparaten inleveren.

Hans de Rijk van Kinderboerderijen Actief: “Kinderboerderijen zijn laagdrempelige educatieve ontmoetingsplekken in de buurt voor jong en oud. We stimuleren graag het recyclen van e-waste en bekendheid over hergebruik van grondstoffen. In de Recycleweek gebeurt dit door speciale activiteiten te organiseren, gecombineerd met het voorleesboek.”

Dit bericht is 1011 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief